След приключването на строгия локдаун, Виенската държавна опера ще се

...
След приключването на строгия локдаун, Виенската държавна опера ще се
Коментари Харесай

Виенската държавна опера става музей

След приключването на строгия локдаун, Виенската държавна опера ще се трансформира краткотрайно в музей. Като част от плануваното отчасти отваряне след 8 февруари, операта възнамерява да отвори своите зали гратис за аудитория, която се интересува от архитектура и изкуство - въпреки и без представления, оповестиха Бюрото за интернационалните връзки на община Виена в София. 

Екскурзиите из постройката на операта ще са безвъзмездни и ще включват и разходка из ремонтираното предверие, в което в този момент се намират касите и магазинът за сувенири. Работното време ще се актуализира всекидневно на страницата на Виенската държавна опера. 

Виенската държавна опера има и незнайни за необятната аудитория страни, акцентира новият шеф на операта Богдан Рошчич, който през юли размени на този пост французина Доминик Мейер. Красивото здание, ситуирано на централната улица Рингщрасе, е скъпо освен за феновете на музиката, само че и за всички, които се интересуват от архитектура и изобщо от изкуство. 

Преди измененията, наложени от разпространяването на ковид, 280 000 души годишно са посещавали и разглеждали този храм на австрийска просвета, който през 2019 година означи 150-годишния си празник. 

Сградата е проектирана в жанр неоренесанс от архитектите Август декор Зикардсбург и Едуард ван дер Нюл. В началото, необяснимо за какво, виенчани не харесват архитектурния жанр и постройката е обект на неуместни, даже обидни квалификации. Няколко години по-късно тя въпреки всичко е оценена по достолепие и се трансформира във водеща културна институция и един от знаците на Австрия.Освен музикално средище със международна популярност, в нея са изложени и доста скъпи творби на изкуството.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР