След преболедуване на COVID-19 много хора тръгват по лекари заради

...
След преболедуване на COVID-19 много хора тръгват по лекари заради
Коментари Харесай

Кардиолози обясниха какви са последствията след COVID-19

След преболедуване на COVID-19 доста хора потеглят по лекари поради недоволства за интензивен пулс. Това сподели съветският кардиолог Асият Хачирова. По думите й сърдечната периодичност може да се усили доста при хора, които са имали коронавирусна зараза.

" Сърцето би трябвало да бие по-бързо, с цел да може кръвта да циркулира по-интензивно в отслабеното тяло. След заболяване всяка физическа интензивност, даже минимална, доста форсира пулса. Факт е, че тялото е в отслабено положение и с цел да попълни размера на циркулиращата кръв, сърцето би трябвало да се свива по-бързо ", показа Хачирова.

Тя изясни още, че сърдечната периодичност от 60 до 90 удара в минута се смята за норма. Ако пулсът надвишава този индикатор за дълго време, натоварването на сърцето ще бъде прекомерно огромно, добави кардиологът. Според нея това може да докара до " изхабяване на системата ".

" Това може да се съпостави с автомобилния мотор, там скоростта не би трябвало да излиза отвън мащаба, с цел да не се износва системата. Ако сърцето постоянно работи на високи обороти, то се износва по-бързо ", сподели Хачирова.

Руският кардиолог разяснява още, че пациентите, които са претърпели COVID-19, би трябвало да вземат избрани ограничения, с цел да не докара болестта до спомагателни затруднения в сърцето.

" След боледуване би трябвало да изчакате възобновяване на всички функционалности на тялото. Това спомага за поддържането на режим на сън и отмора, както и положително хранене. Трябва също да избягвате всевъзможен тип физическа интензивност, с цел да няма провокиращи фактори за висок пулс “, предизвести Асият Хачирова.

Специалистът е безапелационен, че единственият потвърден метод за понижаване на риска от заразяване с коронавирусна зараза и попречване на тежки болести е посредством имунизация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР