След празниците ще започне укрепване на голямото свлачище край Смолян,

...
След празниците ще започне укрепване на голямото свлачище край Смолян,
Коментари Харесай

Най-накрая започва укрепване на чудовищното свлачище на пътя Смолян-Мадан, ще може да се минава оттам

След празниците ще стартира подсилване на огромното свлачище край Смолян, което затвори основния път Смолян -Мадан. Проектът към момента не е подготвен, само че ще се употребява законова опция това да се случи по-рано. Специалистите са безапелационни, че имат изясненост по какъв начин да се оправят с казуса. Усилено се работи и по обходния път, само че никой не се ангажира с прогноза за точна дата за стартирането му, оповестява bTV.

Експертите ще показват отчет за осъществените от тях огледи и ограниченията, които наложително би трябвало да се подхващат за подсилване му

Днес в Смолян бе екипът от специалисти геолози и ръководителят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов.

„ Работи се от мрачно до мрачно и се надявам в околните дни и предвид на комисиите, които би трябвало да се проведат, с цел да се пусне пътя в придвижване, по всички правила и правила на път”, съобщи инж. Дончо Атанасов.

„ Чакането, това значи планове, одобряване, експертни препоръки, време. Ние желаеме това време да се спести. Така, че още доста бързо ние ще стартираме, паралелно с планове, въпреки при непълна планова подготвеност за цялото свлачище, ще желаеме от министерството позволение да стартира неговото укрепяване”, сподели геологът проф. Божидар Божинов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР