След празниците ще ни настигне вълната, която обхваща в момента

...
След празниците ще ни настигне вълната, която обхваща в момента
Коментари Харесай

Доцент Кунчев: На 4 - 5 януари ще видим пак пик

" След празниците ще ни настигне вълната, която обгръща сега Западна Европа. На 4-5 януари ще забележим отново пик "

Това сподели пред бТВ държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, представен от БГНЕС.

Той удостовери, че още в първите един-два работни дни от новата година ще е ясно има ли случаи на Омикрон в България и какъв брой са те.

Ден по-рано съветникът на министър-председателя вирусологът проф. Радка Аргирова заяви в ефира на същата телевизия, че има данни, че Омикрон към този момент е в страната.

" Омикрон удвоява случаите на всеки 2 - 3 дни. Добрата характерност обаче е, че явно не му е толкоз висока смъртността ", акцентира доцент Кунчев.

По думите му, в България караме всички талази доста по-тежко.

Ако другите карат всички талази по избран метод, ние ги караме по-тежко поради ниския брой имунизирани, сподели още той и добави: Ако продължаваме да сме страната с най-ниско имунизационно покритие това, което ни чака не е положително.

До момента РЗИ-тата са подали към прокуратурата 33 сигнала за подправени зелени документи. " Предполагам, че в границите на първите 2 - 3 месеца на 2022 година ще има неоправдателни решения на съответните съдилища ", предвижда доцент Кунчев.

Относно времевия период за реваксинация, доцент Кунчев заяви, че още през днешния ден или на следващия ден ще бъде взето решението за понижаване на интервала за бустерна доза. Вероятно ще е 3 месеца, за " Янсен” ще е 2 месеца, посочи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР