„След празниците е възможно да отидем в пик на заболеваемостта

...
„След празниците е възможно да отидем в пик на заболеваемостта
Коментари Харесай

Д-р Иван Попиванов: Вървим към създаване на колективен имунитет към COVID-19

„ След празниците е допустимо да отидем в пик на заболеваемостта от COVID-19, само че към този момент имаме много хора, които са имунизирани, също и не дребна част от популацията прекара. Вървим към основаване на групов имунитет, всяка последваща вълна ще бъде все по-ниска “, означи в предаването „ Тази заран “ полк. доцент доктор Иван Попиванов – зам.-началник на ВМА.

„ Реално от една година водим война с незабележим с просто око зложелател и непрекъснато нашите екипи са ангажирани в тази борба. Дават всички свои знания и умения “, уточни военният доктор.

„ Практиката сподели, че при започване на пандемията нашите ограничения бяха най-хубавите. Реално ние не преживяхме първа вълна “, счита полк. доцент доктор Иван Попиванов.

Причината съгласно него е, относително рано предприехме нужните ограничения. „ Още преди да дойдат първите случаи в България, беше основан Национален действен щаб, бяха въведени прецизни ограничения, в случай че ги съпоставим с другите страни, които тогава не възприеха този метод. Първата вълна мина с извънредно ниска заболяемост, за жалост в следствие ограниченията се отхлабиха и имахме растеж на случаите през есента и в този момент напролет “, сподели зам.-началникът на ВМА.

„ Първоначално много хора се опасяваха да си слагат ваксина, в това число и от медицинския личен състав. Впоследствие този боязън беше преодолян и от ден на ден хора започнаха да търсят имунизация. Сега пред ВМА има опашка от съвсем 80 индивида, които чакат за ваксина “, означи той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР