След появилата се информация в неделя вечерта, че Антъни Блинкен

...
След появилата се информация в неделя вечерта, че Антъни Блинкен
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: Номинацията на Байдън за държавен секретар е внезапно скъсване с ерата на Тръмп

След появилата се информация в неделя вечерта, че Антъни Блинкен ще бъде номинацията за държавен секретар на администрацията на Джо Байдън, едно съответно изявление от предишното се популяризира в обществените мрежи.

Разговорът е от септември 2016 година с Гроувър от " Улица Сезам ". Те разискват бежанците и американските деца, които може да имат нови съученици от далечни страни.
 Антъни Блинкен става новият държавен секретар на Съединени американски щати?
Антъни Блинкен става новият държавен секретар на Съединени американски щати?

Очакванията са, че Байдън ще номинира дългогодишния си асистент за поста

" Всички можем да научим и да спечелим един от други, даже и когато наподобява от пръв взор, че ние нямаме доста общо ", отговори Блинкен пред синята кукла, написа " Гардиън ".

След четири години администрация, която разделя мигрантските деца от техните родители и ги държи в кафези, поемането на Държавния департамент от Блинкен ще означи трагична смяна, минимум.

Докато Майк Помпео си остана вътрешен политик по време на мандата си, давайки най-вече изявленията за консервативни радиостанции в Средния Запад, Блинкън е роден интернационалист. Той е учил в Париж, където се е научил да свири на китара и да играе футбол, мечтаел е да прави игрални филми. Преди да влезе в Белия дом в администрацията на Барак Обама, Блинкен е играел футбол всяка седмица с американски публични представители, непознати дипломати и публицисти. Има две песни в Spotify - Lip Service и Patience.

На фона на обтегнатите връзки със западноевропейските страни, номинирането на Блинкен е увещание, че Съединени американски щати се връща като обичаен отборен състезател . Приоритетите на Байдън във външната политика ще са връщане в интернационалните контракти и съглашения, напуснати при ръководството на Доналд Тръмп.

Има малко подозрения, че Блинкен и Джо Байдън ще са на една и съща страница . Той е на страната на новоизбрания президент от близо две десетилетия. След като работи в Съвета за национална сигурност на Бил Клинтън, Блинкен стана основен консултант на Байдън по външнополитически въпроси в Сената през 2002 г, а също шеф на екипа в Комисията по външна политика. Той работи и в несполучливата президентска акция на Байдън през 2008 година

След като Обама избра Байдън за вицепрезидент, Блинкен се върна в Белия дом като консултант по националната сигурност . Той е на известната фотография с екипа на Обама в стая, в която наблюдават интервенцията по ликвидирането на Осама бин Ладен.

През последните две години от администрацията на Барак Обама Блинкен служи като заместител на държавния секретар . Наскоро той даде изявленията, на които призна, че е направил неточности по време на ерата на Обама, за които съжалява. Едно от тях е решението му да се разгласи срещу огромна интервенция в сирийския спор.

През 2018 година той също се подписа под отворено писмо с други някогашни чиновници от администрацията на Обама , признавайки, че първичната поддръжка, която са дали за саудитската интервенция в Йемен не е помогнала за ограничение или преустановяване на войната. Администрацията на Байдън се чака да приключи военната поддръжка за Рияд в йеменския спор.

Тези, които познават Блинкен, ще потвърдят, че той в действителност го е грижа за спазването на човешките права . Той е заварен наследник на оживял при Холокоста и работи в администрацията на Клинтън за намесата в Босна и Косово.

58-годишният Блинкен има две деца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР