След появата на смартфоните с две камери на гърба някак

...
След появата на смартфоните с две камери на гърба някак
Коментари Харесай

Според Huawei след двойната идва тройна камера?



След появяването на смарт телефоните с две камери на гърба някак не е мъчно да предположим, че техният брой по всяка възможност ще се усили. Първото такова устройство се обрисува да е на Huawei (вероятно отново посредством колаборация с Leica) и ще е част от тяхната P-серия смарт телефони.

Редно е да се означи, че сходни клюки се въртят от месеци. Досега обаче някак не им се доверявахме доста защото… някак е звучи прекомерно елементарно просто да добавиш още една камера и да наречеш сходна информация изключително просветление.

Прочетете още: Дали металещите ще революционализират фотографията?

Преди няколко дни обаче информация за задаващото се такова устройство от китайския производител се появи във Forbes. Там се приказва за смарт телефон с три камери с обща резолюция от 40 мегапиксела и 5-кратно хибридно приближение. Предната камера пък ще е 24-мегапикселова.

Засега не се знае дали новият модел на компанията ще се споделя P20 или P11 откакто миналогодишният бе P10. Това обаче не е чак толкоз важно…

Според цитирания източник новият модел ще по-компактен от Mate 10 Pro и ще е оборудван със същия чипсет – Kirin 970, предлагащ разшуирени благоприятни условия във връзка с изкуствения разсъдък. Операционната система, предстоящо, ще е Android 8.1 Oreo.

Също по този начин устройството би трябвало да преложи по-тънки рамки към екрана, както и система от датчици за различаване на лица, сходна на Apple TrueDepth. Ще е налице и датчик за пръстови отпечатъци.

Тенденцията по размножаване на камерите на гърбовете на устройствата наподобява ще става все по обхватна. Във вторник Samsung показа системата Isocell Dual, която ще се вгражда в артикули от начален и междинен клас.

T.e. към този момент даже потребителите на евтини смарт телефони ще могат да се разват на резултати като боке (размиване на фона).

Isocell Dual е готово за потребление решение, което разрешава на производителите да съкратят времето, належащо за усъвършенстването на датчиците и разработка на нужните софтуерни логаритми. Системата е формирана от един 13-мегапискелов и един 5-мегапикселов датчици или два 8-мегапикселови такива. Втората алтернатива ще позводлява усъвършенствана работа при ниска осветеност.

Засега не е ясно кои компании ще употребяват новата технология на корейците.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР