След повече от три месеца отсъствие депутатите от БСП за

...
След повече от три месеца отсъствие депутатите от БСП за
Коментари Харесай

След три месеца отсъствие БСП се връща в парламента днес

След повече от три месеца неявяване депутатите от " Българска социалистическа партия за България " се връщат на работа в Народното събрание през днешния ден. Социалистите стопираха да вземат участие в работата на Народното събрание в средата на февруари с претекст, че желаят анулация на признати дни по-рано промени в изборното законодателство. Ходът, препоръчан от Корнелия Нинова, обаче бе тълкуван от нейни съпартийци като начало на предизборната акция.

Напускането на Народното събрание докара до неодобрение от страна на част от депутатите, чиито заплати бяха орязани с 60% поради отсъствията. Вътрешната съпротива пък подлагаше на критика Корнелия Нинова, че с дейностите си е лишила Българска социалистическа партия от естрада по време на предизборната акция, поради което е изгубила и изборите.

Социалистите оповестиха, че депутатите се връщат, с цел да внесат промени в антикорупционното законодателство, както и оферти за промени в пълномощията на основния прокурор. Те ще желаят и оставката на финансовия министър Владислав Горанов поради по-високите партийни дотации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР