След повече от два месеца и половина усилена работа, мога

...
След повече от два месеца и половина усилена работа, мога
Коментари Харесай

Демерджиев: Вратата за България пред Шенген е широко отворена

След повече от два месеца и половина усилена работа, мога да кажа, че вратата за България пред Шенген е необятно отворена. Това разгласи вътрешният министър Иван Демерджиев на брифинг след съвещанието на Министерски съвет.

" Никой не уточни България като настоящ маршрут на противозаконната миграция - бяха посочени редица страни - Северна Македония, Сърбия Гърция, Кипър, даже Италия. Беше докладвано, че в Австрия главните мигранти са индийци и жители на Бурундия, само че не и такива, минали през нашите граници, което е в внезапно несъгласие с това, което настояват някои специалисти в страната ", уточни Демерджиев.

Експертната оценка на Европейска комисия е, че ние сме се справили чудесно. Единствената страна, която остана ненапълно скептична, само че обвързва своето мнение с резултатите от отчетите, е Нидерландия . На 21 октомври чакаме отчета, само че отзивите са, че сме се справили чудесно. Вярвам, че такава оценка, не мисля, че Нидерландия ще има съществени причини против приемането на България.

Вярвам, че задачата, която се поставихме България да бъде призната като пълновръстен член на Шенгенското пространство, ще бъде реализирана, предвижда още вътрешният министър.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР