След повече от 12 години чакане Ражон Рондо отново е

...
След повече от 12 години чакане Ражон Рондо отново е
Коментари Харесай

Рондо вече има титли с двете най-велики организации в НБА


След повече от 12 години очакване Ражон Рондо още веднъж е първенец на НБА. 34-годишният плеймейкър завоюва втори пръстен в кариерата си, откакто неговият отбор - Лос Анджелис Лейкърс, се върна на върха в Лигата след триумф с 4-2 победи над Маями Хийт във финалната серия. По този метод Рондо се трансформира в първият баскетболист, спечелил най-малко по един пръстен с двете именити враждуващи организации - Бостън Селтикс и ЛА Лейкърс, откогато съперничеството сред е тях е особено обособено.

2x NBA champion, 1x champ with the... Rajon Rondo!
— NBA (@NBA) Интерес в тази ситуация буди следният подробност, който провокира внимание - Клайд Ловалет печели трофеи с двете организации доста преди Рондо - през 1954 година с Бостън и 1963 и 1964 с Лейкърс, само че когато се е случило това, " езерняците " към момента са били в Минеаполис, а съперничеството сред двата тима на практика не е съществувало.

Rondo is the first player ever to win a ring with the L.A. Lakers and the Boston Celtics
— Bleacher Report (@BleacherReport) Рондо имаше съществена заслуга за 17-ата купа на “келтите” през 2008-а, а през към този момент миналата заключителна фаза на нетрадиционния сезон 2019/20 записа ужасно показване и оказа помощ за още един 17-и - този път в историята на " езерняците ".
Магьосникът на плеймейкърската позиция подсети за високата си класа в тазгодишното издание на плейофите, в което остави приблизително по 8.9 точки, 4.3 битки и 6.6 асистенции в 16 дуела. След като пропусна серията с Портланд, Рондо се завърна в ротацията на старши треньора Франк Вогъл за полуфинала с Хюстън и донасяше нужния подтик от скамейката в играта на “езерняците” в съвсем всеки дуел.

" Winning for Kobe has been on my mind for a while. " - Rajon Rondo
— Lakers Nation (@LakersNation)
34-годишният деец навъртя цели 105 асистенции в плейофния поход на Лейкърс към купата, подминавайки досегашния връх за най-вече завършващи подавания от авариен състезател на аржентинската легенда Ману Джинобили - 95 през 2014-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР