След последните удари по Украйна, има нов ръст на бежанците

...
След последните удари по Украйна, има нов ръст на бежанците
Коментари Харесай

Радев: След последните удари по Украйна, има нов ръст на бежанците към България

След последните удари по Украйна, има нов растеж на бежанците към България. Това разяснява Румен Радев.

Енергийната рецесия подлага на тестване конкурентоспособността, индустриалната база, икономическата и обществена непоклатимост и в случай че не бъде овладяна, ще заплаши и политическата сигурност в Европейски Съюз. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Брюксел преди съвещанието на Европейския съвет, който се организира на 20 и 21 октомври в белгийската столица. Войната в Украйна и последствията от енергийната и икономическата рецесия за Европа са във фокуса на двудневната среща на държавните и държавни ръководители.

Европейски Съюз ще търси понижаване на цената на природния газ посредством нови принадлежности и механизми за взаимни доставки, референтен механизъм за ценообразуване на втечнения газ и динамичен таван на цените, уточни президентът. България е предложила взаимното потребление на газопреносната инфраструктура на страните членки за спомагателни доставки на газ към Европа, с което да се усилят както количествата, по този начин и сигурността на преноса на енергийни запаси, стана ясно от думите на Румен Радев. Най-важната мярка, по думите на президента, е обезпечаването на задоволително доста и надеждни източници на доставки, тъй че да има конкуренция и спад в цените, съобщи настоящо.ком.

В отговор на въпрос дали следва да бъде изпратена нова филантропична помощ за Украйна, президентът уточни, че страната е застрашена от филантропична рецесия вследствие на ударите по нейните електроцентрали и електропреносна мрежа и Европейски Съюз ще направи всичко допустимо да й помогне, с цел да преодолее идната зима. Вече е регистриран и нов растеж на бежанците от Украйна към България след тези офанзиви и президентът прикани помощите, които се отпускат от Европейски Съюз за подкрепяне на страните, които одобряват бежанци, да бъдат преразгледани и като количество, и като механизъм за разпределяне.

Запитан за какво България, сходно на Словакия, не изпрати своя зенитно-ракетен комплекс С-300 в Украйна и не получи в подмяна система Patriot, президентът подсети, че Словакия не е получавала такава противовъздушна система, а на нейна територия са ситуирани две формирования от Германия и Нидерландия, с немски и нидерландски военнослужещи. Словакия няма нищо общо с тези формирования, с изключение на да ги включи в своята обща интегрирана система за противовъздушна защита. „ Словакия занапред ще би трябвало да си доставя системи Patriot, да направи своите поръчки, своите схеми за заплащания, някой ден да си го заплати и това ще стане след много време “, уточни още президентът Румен Радев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР