След посещението на Кирил Петков в Скопие има многопозитивни сигнали,

...
След посещението на Кирил Петков в Скопие има многопозитивни сигнали,
Коментари Харесай

Румен Радев вижда позитивни сигнали след посещението на Кирил Петков в Скопие

След визитата на Кирил Петков в Скопие има многопозитивни сигнали, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, представен от БиТиВи. По думите му всяка стъпка, която води до задълбочаване на връзките, би трябвало да бъде подкрепяна.

Президентът взе участие в тържествена гала по случай първата копка на новостроящия се православен храм " Св. Патриарх Евтимий Търновски " в столичния регион " Люлин 9 ".

За диалозите с югозападната ни съседка той предложи наред с всички старания за съгласуваност, вложения и съдействие, да не се не помнят главните въпроси, които ще отключат вратата за договарянията със Северна Македония.

Абсолютно несъстоятелни са всевъзможни изказвания, че в случай че България изиска пълноправие на македонските българи, вписано в Конституцията, като взаимност от своя страна Северна Македония може да изиска македонско малцинство в България, безапелационен е Радев.

Нека не забравяме, че нашите конституционни уредби са радикално разнообразни, напомни той.

Българската Конституция планува протекция на самостоятелни права, до момента в който македонската конституция се основава на отбраната на груповите права на части от нации, означи Румен Радев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР