След поредния инцидент в дом за възрастни хора – „Свети

...
След поредния инцидент в дом за възрастни хора – „Свети
Коментари Харесай

Домове за възрастни без лиценз работят в Пловдив, Девня и Варна?

След следващия случай в дом за възрастни хора – „ Свети Георги “ във Варна, при който починаха четирима души, стана ясно, че при инспекции са открити голям брой нарушаване в сходни центрове. От началото годината Агенцията за качество на обществените услуги е разкрила 6 случая на домове за възрастни, работещи без лиценз. Сред тях е и „ Свети Георги “ във Варна.

От Окръжната прокуратурата във Варна обявиха през вчерашния ден, че не е знаела за неналичието на лиценз на дома. Проверка обаче демонстрира, че сигнали до институциите са подадени още през януари, когато част от оживелите от пожар в различен дом във варненско, този в Рояк, трябваше да бъдат преместени в Девня.

Домове „ Свети Георги “ в Девня, Пловдив и Варна са на един и същия притежател и всички са без лиценз, написа bTV.

Агенцията за качество на обществените услуги обясниха, че е алармирала нужните институциите за нередности в домовете за предприемане на дейности.

„ За страдание това е следващ случай при този снабдител. Законът е дал опция да не се издават лицензи на такива домове и ние не сме го създали. Тази компания прави активност в искрено нарушаване с настоящото законодателство, употребявайки една дупка, която законодателят е дал. На съответната компания са наложени редица актове – 4 единствено за предходната година в размер от 3000 до 7000 лева “, сподели Иван Кръстев, зам.-министър на труда и обществената политика.

По думите му последният сигнал е от март. А от вкъщи, обявиха, че апелират решението за отнетия лиценз.

Домът продължава да работи към този момент пети месец без лиценз и с към 200 консуматори, разпределени във Варна, Девня и Пловдив.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР