След поредните предсрочни избори за парламент, живеем отново между две

...
След поредните предсрочни избори за парламент, живеем отново между две
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ще внесем проектобюджета, ако няма правителство до края на април

След следващите предварителни избори за парламент, живеем още веднъж сред две хипотези - ще има постоянно държавно управление или няма да има постоянно държавно управление. Докато се обясни кое от двете догатки има политически живот, ще напомня, че България има настоящо, въпреки и служебно държавно управление.
Това съобщи министър председателят Гълъб Донев по време на първото съвещание на Министерски съвет след вота в неделя. " След 8 месеца самоуверено мога да кажа, че страната не се ръководи от знаци, тълкувания и догатки. А с решения, от време на време сложни. И с вдишване на отговорност за тях ", добави Донев. Ние продължаваме да работим по неотложните за страната задания в очакване на конституиране на 49-ото Народно събрание и сформирането на ръководеща коалиция.
Донев разгласи, че Министерството на финансите приготвя проектобюджет за 2023 година, който Министерски съвет би трябвало да внесе в Народното събрание до края на април.
" В случай, че в този миг - в края на април договарянията за сформиране на държавно управление към момента не престават, ще осъществим и тази наша отговорност ", безапелационен беше служебният министър председател.
" Освен това след конституирането на 49-то Народно събрание ще внесем на вниманието на народните представители редица основни законопроекти, свързани с преодоляването на финансовите и социално-икономическите проблеми на хората ", добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР