След поредица от жестоки убийства на жени, които потресоха страната,

...
След поредица от жестоки убийства на жени, които потресоха страната,
Коментари Харесай

След поредица от жестоки убийства: Безпрецедентна кампания срещу домашното насилие в Гърция

След поредност от жестоки убийства на дами, които потресоха страната, Гърция провежда огромна обществена акция против домашното принуждение, съобщи "Гардиън ".
През 2021 година в южната ни съседка се следи растеж на случаите на принуждение в дома. Новата самодейност ще изпрати обръщение, че даже в най-отдалеченото село има помощ за жертвите, съобщи гръцкият министър за половото тъждество Мария Сиренгела.
"Това, което виждаме, е доста обезпокоително и нашето обръщение е: "Говорете, ние сме тук, с цел да помогнем ", сподели министърът, като акцентира, че в този момент, повече от всеки път, е жизненоважно жертвите на домашно принуждение да знаят, че помощта е на една ръка разстояние.
Телевизионните канали, пресата и обществените мрежи ще бъдат привлечени като част от напъните за разпространение на общонационалната мрежа от приюти и консултантски центрове, основани за даване на психическа, обществена и правна помощ. Създадена е и безвъзмездна телефонна линия, която предлага поддръжка.
Кампанията, която се дефинира като невиждана за Гърция по своя обсег и мащаб, ще разшири пилотната стратегия, стартирана по време на пандемията, когато случаите на принуждение започнаха да нарастват поради локдауните.
От януари до октомври 12 дами в Гърция на възраст сред 19 и 75 години са били убити от съпрузите или сътрудниците си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР