След подробен анализ в Испания бе разрешено на хората в

...
След подробен анализ в Испания бе разрешено на хората в
Коментари Харесай

В Испания позволиха трета доза ваксина

След обстоен разбор в Испания бе позволено на хората в „ обстановка на сериозна имуносупресия “, да получат трета доза от ваксина против COVID-19, осведоми БНР.

Само през първата седмица на септември са имунизирани повече от 102 000 души над 40-годишна възраст (102 175), регистрира Министерството на здравеопазването. 73,56% от популацията към този момент има цялостна имунизация и се върви към новата цел, сложена от специалистите – 90 % изцяло имунизирано население.

Процесът на имунизация продължава да напредва във всички самостоятелни райони. Хората над 40-годишна възраст в страната са малко над 27 милиона души, от които 93% имат две дози от имунизацията и единствено 7% (1 453 386 души) нямат нито една съгласно данни на Министерството на здравеопазването.

Броят на новозаразените продължава да спада във всички възрастови групи и към този момент приблизително за страната е 144 души на 100 000 поданици, като при 12-19 годишните е към момента 215 на 100 хиляди, само че имунизацията при тях напредва бързо.

Плавното излизане от петата вълна на пандемията разреши на управляващите да стартират да разхлабват някои от ограниченията.

В Каталуния от петък отпадат рестриктивните мерки за събиране на повече от 10 души, а стадионите ще могат да запълнят до 40% от потенциала на публиката си. Разрешават се още веднъж и всеобщите шествия в навечерието на националния празник на района Диада.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР