След подаден сигнал през изминалата седмица за тежка авария в

...
След подаден сигнал през изминалата седмица за тежка авария в
Коментари Харесай

Тежка авария край село Сребърна отстраниха екипи на ЕРП Север

След подаден сигнал през миналата седмица за тежка повреда в мъчнопроходим регион край силистренското село Сребърна, дежурни екипи на ЕРП Север направиха оперативни превключвания за премахване на повредата.

По време на обхода през терена се причислява и втора група електромонтьори от електроразпределителното сдружение заради съществуването пороен дъжд и мощен вятър.

В рамките на по-малко от един час повредата е локализирана, а повода за нея се оказва паднало върху електропровода дърво, което е провокирало строшаване на изолатор по ВЕЛ Сребърна.

Екипите се доставят с портативна стълба и защитни средства, като за това е изработен опит да им се помогне с проходима автовишка, само че без триумф заради калния терен и стръмния надолнище. Налага се чиновниците на ЕРП Север да вървят към 700 метра в едната посока, пренасяйки стълбата на ръце.

Повредата е отстранена, откакто един от електромонтьорите съумява да се обезопаси и да се качи по хлъзгавите и мокри стъпала на стълбата.

Поддържането на електроразпределителната мрежа в редовност е предизвикателство за електромонтьорите на ЕРП Север. Аварии се отстраняват когато и да е на денонощието и без значение от климатичните условия.

В непрекъсната подготвеност да отстраняват зародили повреди по дългата 43 000 километра електроразпределителна мрежа в Североизточна България са 60 дежурни екипа на сдружението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР