След почти четиримесечно забавяне заради пандемията от коронавирус първенството в

...
След почти четиримесечно забавяне заради пандемията от коронавирус първенството в
Коментари Харесай

Крал Джеймс повежда трети отбор към върха в НБА

След съвсем четиримесечно закъснение поради пандемията от ковид шампионата в НБА най-накрая стигна до своя край. На безпристрастен терен в " балона " на спортния мегакомплекс в " Дисни Уърлд " край Орландо един против различен ще се изправят " Лос Анджелис Лейкърс " и " Маями Хийт ". Двубоят е исторически по доста индикатори, свързани освен с COVID-19 и всички последици от въведените поради болестта ограничавания.

Двата емблематични отбора от Калифорния и Флорида в никакъв случай до момента не са се срещали в конфликта за купата. Също по този начин в никакъв случай преди за шампионската серия не се бяха класирали два тима, които предния сезон изобщо не бяха взели участие в плейофите. Сега във финала на Западната конференция " езерняците " съкрушиха " Денвър Нъгетс " с 4-1 победи, а в Източната " горещите " надвиха над " Бостън Селтикс " с 4-2.

" ЛА Лейкърс " и " Маями " имат и две свързващи звена между тях. Най-яркото е водачът на Ел Ей ЛеБрон Джеймс, извел сегашния си противник до две следващи трофеи през 2012 и 2013 година Другото е клубният президент на " Хийт " Пат Райли, водил " Лейкърс " като треньор в " шоу ерата " през 80-те години и донесъл на оня отбор четири трофеи от седем участия във финалите (1982, 1985, 1987, 1988).

Присъствието на Крал Джеймс в състава на " езерняците " автоматизирано трансформира отбора в суперфаворит за успех в объркания сезон 2019/2020. ЛеБрон към този момент има в персоналната си сбирка три шампионски пръстена с два разнообразни тима, като с изключение на с " Маями " той стигна до върха и с " Кливланд Кавалиърс " през 2016 година Самият той твърди, че в този момент не изпитва някакви сантименти към някогашния си клуб, нито пък отдава особено значение на съперника.

" Няма спомагателна значимост против кого играеш, в случай че станеш първенец - съобщи Джеймс в медийния ден преди финалите. - Достатъчно мъчно е изобщо да стигнеш до последната серия за сезона, да бъдеш въобще в тази позиция. Ако успееш да излезеш от нея победоносно, няма значение против кой тим си играл. "

Настоящият водач на " Маями " Джими Бътлър пък съобщи пред медиите, че той и съотборниците му не са съгласни да бъдат авансово отписвани от битката за върха. " Ние сме добър тим, това е. Един в действителност добър тим - уточни крилото. - Няма да изяснявам, че сме по-добри от който и да е различен, само че несъмнено не считам, че сме новобранци. Не, не сме. "

Първият дуел от финала във формат " 4 от 7 " стартира в 4:00 ч. българско време в четвъртък заран (1 октомври). Срещата ще бъде предавана директно по платения ТВ канал " Диема спорт 2 ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР