След почти четири месеца строги антиковид мерки австралийският град Сидни

...
След почти четири месеца строги антиковид мерки австралийският град Сидни
Коментари Харесай

Денят на свободата: Сидни празнува края на локдауна

След съвсем четири месеца строги антиковид ограничения австралийският град Сидни чества края на рестриктивните мерки, оповестиха международните организации. Хората се подредиха на опашки барове, кръчми и магазина, които отвориха в среднощ. По време на 107-дневния локдаун беше въведена и възбрана за визити на други семейства, както и  зона от 5 км., която не трябваше да се напуща. Така доста фамилии се оказаха разграничени след затварянето  в края на юни поради бързото разпространяване на Делта разновидността.

These were the scenes in Sydney at 12.01am this morning as businesses celebrated the end of lockdown with midnight reopenings. pic.twitter.com/11y9hXtR3I
— SBS News (@SBSNews) October 11, 2021
" Това бяха сложни 100 дни ", съобщи премиера на щата Доминик Пероте и акцентира, че напъните на хората в цялата страна да се имунизират са довели до този " популярен ден ". Той обаче предизвести, че управляващите се приготвят за нов скок на случаите на  Covid-19 след отварянето и страната би трябвало да се научи да живее с вируса.  

Повечето ограничения отпадат за изцяло имунизирани хора, откакто в най-големият град в Австралия и в щата Нов Южен Уелс 70% от хората над 16 години са изцяло имунизирани, над 90% са получили първа доза. 

GALLERY: After more than 100 days, Sydney and other parts of NSW in lockdown were released at midnight for fully vaccinated residents. #9Newshttps://t.co/LLOT8rxlTc
— 9News Adelaide (@9NewsAdel) October 11, 2021
 И до момента в който Сидни чества, а в столицата Канбера това ще се случи е в петък, жителите на Мелбърн ще би трябвало да изчакат края на октомври, с цел да бъдат отстранени рестриктивните мерки там. 

А в това време в България...

България  към момента остава страната с минимум имунизирани в Европейски Съюз и с увеличаващ се брой на смъртните случаи вследствие на Covid-19 и към този момент се обсъждат  ограничения в народен мащаб, измежду които влизане в избрани публични места и прояви единствено против документ за имунизация, преболедуване или негативен тест.

На районно равнище от през днешния ден влизат в действие нови ограничения  за ограничение на корона  в областите с най-висока заболеваемост - в областите Перник и Видин учениците минават на ротационен принцип, а в Сливен се преустановяват всеобщите мероприятия и визитите на кина и театри. 

По данни на Европейския център за надзор и предварителна защита на заболяванията 23,4% от популацията у нас е със приключен имунизационен цикъл.

 
А ето и по какъв начин се случва нощният живот в Англия
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР