След почти 20 000 километра каране в Бахрейн през трите

...
След почти 20 000 километра каране в Бахрейн през трите
Коментари Харесай

Ето кой е най-слабият отбор преди началото на сезона във Формула 1

След съвсем 20 000 километра каране в Бахрейн през трите дни на предсезонния тест на тимовете от Формула 1, изводите наподобяват познати. Всички настояват, че Ред Бул RB20 и Макс Верстапен ще са отпред. Не е ясно единствено с каква преднина. Зад тях разликите сред Мерцедес, Ферари, Макларън и Астън Мартин са минимални. Виза Република България, Уилямс и Заубер ще се борят да се включат най-малко понякога в борбата тъкмо пред тях. А нежеланият приз за най-лошо показване в тестванията остана да се реши сред Алпин и Хаас. И този път американският отбор не е финален.

В Хаас в действителност са много удовлетворени от теста. Тяхната цел въобще не бе да работят по новата кола.

Отборът на Джийн Хаас под управлението на новия началник Аяо Комацу се концентрира върху стратегия за гумите, с които имаше съществени грижи през сезон 2023. Екипът искаше да откри метод да не ги износва прекомерно и съгласно резултатите съумя да го реализира.

Същевременно отзивите по отношение на новия Алпин A524 са доста надалеч от позитивни. Френският тим е с най-лошите данни от всички в завършилия в края на предходната седмица тест.

„ Болидът е прекомерно тежък, аеродинамично неефикасен, муден и в една обиколка, и в дълга серия. И освен това състояние има подозрения за съществуването на самия екип. Нито един фабричен тим не може да си разреши непрекъснато да е закотвен в дъното на грида. Освен това висши инженери към този момент потеглят да напущат “, се споделя в разбора.

При това състояние представянето на Алпин ще е изключително любопитно от позиция представянето им в предсезонния тест.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР