След почти 2 годишни усилия, Окръжен съд – Варна успя

...
След почти 2 годишни усилия, Окръжен съд – Варна успя
Коментари Харесай

След две години усилия, Съдебната палата в центъра на Варна стана достъпна за хора с двигателни проблеми

След съвсем 2 годишни старания, Окръжен съд – Варна съумя да направи налична постройката на институция и за хора с двигателни усложнения. Този проблем стоеше отворен от години, пишат от пресслужбата на съда.

Намирането на решение беше мъчно, поради особеностите на непригодената за съд постройка, в която се обитават общо четири институции в града. След като ВОС сезира за следващ път Висшия правосъден съвет за желанието си, през март беше отпуснато финансиране в размер на 7 100лв., с което беше обезпечен новаторски мобилен стълбищен елеватор – Vimec T09 Roby. Чрез него хората с двигателни усложнения в инвалидни колички могат да се оправят с превъзмогването на всевъзможен тип стъпала, без значение от наклона.  
Други преимущества на подемната платформа е задвижването посредством зъбчати колела и рейка, което е доста крепко и стабилно решение при дългогодишна употреба. Мобилността на стълбищния елеватор разреша гъвкаво потребление и в други здания, да вземем за пример в Синята стая към Окръжен съд – Варна. 
Единствените особености са, че е належащо обезпечаването на помощ от помощник, като управлението на ВОС е натоварило с тази отговорност двама от своите чиновници. Те ще бъдат разполагаем на нуждаещите се от подпомагане хора в затруднено състояние. Платформата е съвместима с всички общоприети размери инвалидни колички, като тук не се включат електрическите. Предстои ВОС да закупи оборотна количка, която да дава на жителите ползващи модели задвижвани с електричество. Подемната платформа е сертифицирана и изпитана от интернационалните сертифициращи организации в Европейски Съюз. 


 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР