След почивката на ВСС председателят на ВКС Галина Захарова поиска

...
След почивката на ВСС председателят на ВКС Галина Захарова поиска
Коментари Харесай

Защо оттеглят искането за махане на Гешев?

След почивката на Висш съдебен съвет ръководителят на Върховен касационен съд Галина Захарова изиска да узнае какво е предиздвикало шестимата да отдръпват предлагането си.

Гергана Мутафова изясни, че се е позовала на преписката на прокурор Тодор Денков от СГП, която е формирана по сигнал на БОЕЦ дали основният прокурор е наредил на мястото да бъде заведен израелски специалист. Проверката е завършила на 2 юни.

Мутафова цитира постановлението, от което излиза наяве, че израелският специалист е отишъл на мястото на гърмежа към 17,30 часа, когато към този момент огледът е бил завършил и е следил от доста надалеч - близо 40-60 метра. В него прокурор Денков споделя, че не са открити данни за осъществено длъжностно закононарушение.

Поради тази причина те създали това изказване с оглед процесуална спестовност.

Атанас Славов добави, че очевидно вносителите одобряват заключенията на наблюдаващия прокурор. Той попита дали този акт е оспорен и дали е постоянен.

Иван Гешев сподели, че нито един прокурорски акт не е постоянен. " Доказателствата по този проблем ми бяха предоставени преди един час и без да се срещна с тях, не мога да кажа кои са съотносими ", изясни още Гешев Той сподели, че не е бил уведомяван за постъпването на доказателства по двете процедури. (24 часа)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР