След победата на опозиционния кандидат Екрам Имамоглу и на повторните

...
След победата на опозиционния кандидат Екрам Имамоглу и на повторните
Коментари Харесай

САЩ, ЕС и Русия държат ключа за бъдещето на Ердоган като политик

След успеха на опозиционния претендент Екрам Имамоглу и на повторните избори за кмет на Истанбул изниква въпросът ще се промени ли Турция след тази загуба за президента Реджеп Ердоган.

" Ключът за бъдещето на Ердоган като политик държат Съединени американски щати, Европейски Съюз и Русия. Той напълно би трябвало да промени външната си политика, с цел да може да оцелее като политик ", счита някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

По думите му загубата на Истанбул е резултат от направените от Ердоган стопански неточности, които се обръщат в политически. " Ердоган би трябвало да осъзнае, че неговото политическо бъдеще минава през икономическа стабилизация. Затова има потребност от доста мощни диалози на Г-20. Става дума за кюрдския проблем, за напрежението поради Кипър, за опасността от наказания от Съединени американски щати поради провалената договорка за Ф-35 ", разяснява още Керемедчиев.

" Първо би трябвало да създадем разграничението, че победилият на изборите за кмет на Истанбул Екрам Имамоглу победи Ердоган, само че той не победи режима на Ердоган ", счита журналистът Мехмед Юмер.

По негово мнение Имамоглу към този момент не може да победи строя, основан преди година - президентска република без министър-председател. Той обаче е на мнение, че новият кмет на Истанбул може през 2023 година да стане президент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР