След по-малко от 100 дни в Унгария ще се проведат

...
След по-малко от 100 дни в Унгария ще се проведат
Коментари Харесай

Избори в Унгария: Как ще се отрази оставката на президента Каталин Новак?

След по-малко от 100 дни в Унгария ще се проведат общински избори и избори за Европейски парламент. Кампанията към момента не е почнала и доста от претендентите са към момента незнайни. Най-важният въпрос в този момент обаче наподобява е дали абсурдът, довел до оставката на президента, ще ерозира четиринадесетгодишното преимущество на Фидес. Жолт Немет, един от политиците ветерани на партията, споделя " не ". 
Виждам, че Фидес има положителни шансове. Фидес се радва на доверието на огромна част от унгарското общество, само че явно е доста значимо грешките да бъдат поправени. И в случай че видим, че има проблеми, би трябвало да се оправим с тях уверено и бързо. В политиката гъвкавостта и бързината са извънредно значими.
Жолт Немет, народен представител, Фидес

Преди 5 години опозицията съумя да завоюва някои от огромните градове, само че измежду тях не бе втория по величина град в страната, Дебрецен, където Фидес завоюва с огромна. Сега тук би трябвало да има оспорвана конкуренция, и то освен поради абсурда, само че и тъй като доста локални поданици имат терзания по отношение на новия цех за батерии, който се построява сега.
Не единствено, че Дебрецен има управление на Фидес от 1998 година насам, само че 1998 година бяха последните избори, на които опозиционен политик завоюва в най-малко един от изборните региони. Оттогава до момента не е имало нито един подобен. Дори в този момент можем да кажем, че би било изненада, в случай че опозицията успее да завоюва един-единствен изборен регион. Особено откакто против Фидес не се изправя нито една обединена мощ
Тамаш Полгар Тот, публицист, Дебрецен

Въпреки градежа, мнозина остават правилни на Фидес. 

" Наистина се надявам, че нашият кмет от Фидес ще продължи да ръководи. Той направи доста положителни неща тук и се надяваме, че ще направи още ", споделя симпатизантка. 

Опозиционните партии също си усложняват обстановката повече, в сравнение с би трябвало, тъй като не могат да се спогодят за общ претендент за кмет. 

Протестът против завода за батерии към този момент е редуциран до безшумно неодобрение в Дебрецен. Все по-малко хора вземат участие в демонстрациите. Въпреки това, към момента има доста хора, които се опълчват на инвестицията, доста от тях не могат да намерят подобаваща партия за себе си в опозицията.

Адам Маджар, Euronews 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР