След Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети и Стара

...
След Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети и Стара
Коментари Харесай

Борисов в Стара Загора: Като ме питате за геополитика - 2 млрд. и 200 млн. евро в бюджета на ЕС бяха дадени на България, лично съм ги издействал

След Пловдив водачът на ГЕРБ Бойко Борисов посети и Стара Загора. Той посети реновирания Летен спектакъл в града, където беше посрещнат от стотици старозагорци. 
 
" Честит празник на всички. Обединението е формула на триумфа на всички народи. Знаете приказката за снопа от пръчки - една по една се чупят, снопът не може. Първо желая да поздравя кмета и хората на Стара Загора с тази прелестна облага. Този спектакъл е строен 1959 година, когато аз съм се родил и виждате по какъв начин наподобява по какъв начин наподобява през днешния ден. Довечера Лили Иванова ще ви радва, съобщи Борисов. 
 
В Стара Загора щяхме да открием с изключение на спектакъл, зоопарка, пазара, всички булеварди, които направихе. Паркове - един, два три. Щяхме да открием спортна зала, само че няма да имате спотна зала, " Промяната " я ликвидира. Оставихме 10 млн. за този план преди да си тръгнем. Има ли нещо да ми покажете, което да се е построило за тези две години също така, което сме финансирали ние и кметът е направил за Стара Загора, добави той.
 
В един световен свят геополитиката е основна част от политиката на всяка една страна. Когато няма ток и газ в Германия, това значи криза, това значи закъснение на икономическия напредък на Германия - да вземем за пример, нашите фабрики са свързани с техните. В нашата кариера - тъй като през днешния ден е прекрасен празник - нашите предшественици са се обединили с цел да има мощна България. Много направихме за Изтока, за Юга - Автомагистрала " Тракия ", " Марица " " Струма ". Сега Югът е към три пъти по-мощен от Северна българия и това се дължи главно на пътищата. Те се гордеят, че са спрели Автомагистрала " Хемус ", пътя Велико Търново-Русе. Ние ускорено изграждахме Ботевград-Мездра-Враца-Монтана-Видин, с цел да могат да се изравнят с вас. Затова 2 милиарда и 200 млн. евро в бюджета на Европейски Съюз бяха дадени на България - персонално съм ги издействал. Като ме питате за геополитика, изясни водачът на ГЕРБ.
 
Върнахме България на газовата карта, всяко решение за Балканите се взимаше в София, всички водачи идваха в София, направихме най-хубавото показване - всичко го признаха - председателството на Европейски Съюз. А в София дружно се разхождаха министър председателят на Англия, президент на Франция, канцлер на Германия и до един всички министър председател и президенти бяха в София. Във Варна всяко лято пристигаха всички европейски водачи. Нашето мнение се чуваше. Средище - това е геополитика, акцентира някогашният министър председател.  
 
И продължи: " Нула миграция. Днес Демерджиев сподели, че границата е разрушена, над 10 граничари са пропущали мигранти на турската граница за пари. Кой им беше министър? Бойко Рашков. При кого са отивали парите - при бойко Рашков и Кирил Петков. Не споделям, че е по този начин, само че това беше логиката преди една седмица на Кирил Петков - че в случай че влезнала някаква храна с пестициди, бил отговорен Бойко Борисов. А в този момент, че изпълниха страната с незаконни мигранти, за пари. Отиват ли при тях парите? Виждате ли какъв брой са нелепи обвиняванията, възмути се някогашният министър-председател. 

Две години ръководят, за 5-6 месеца само, което съумяха да създадат е да се вдигне цената на бензина. През 2013, когато влязохме да управляваме след Орешарки, Нашето държавно управление потегли с над 6 млрд под водата, за една година ги оправихме, добави Борисов.
 
Всичко ще бъде наред в случай че целият народ се хване след 2 октомври да работи. Не желая да одобрявам Кирил Петков, само че почитам тези зад него-хората. Нинова не я одобрявам, само че почитам хората, които са зад нея. " Съединението прави силата " толкоз им хареса на европейците, че стана европейски девиз, съобщи Борисов.
Реваншизъм не сме проявявали и няма да демонстрираме, това е пагубно за една нация. Пак споделям - 10 зали старозагорски си представете, че отиват за тези избори. Аз депозирам всеки ден ръка. По линия на евроатлантическата взаимност сме протегнали на всички ръка. По линия на увеличението на приходите - на всички, съобщи някогашният министър председател.
 
Преди година и половина Урсула фон дер Лайен отиде в Гърция и Хърватия и им даде задатъците, в Румъния им даде задатъците. Милиарди евро нашите съседи похарчиха. А тези приключилите, сякаш доста мъдро - още нямаме План. " Марица изток " го спазариха за Джемкорп. Вие това забравихте ли го? Аз не го не помня. Ако Томислав Дончев преди година и половина не беше внесъл проект и не бяхме получили задатъците - това са милиарди евро - просто нямаше да го чуете повече. Вие ме питате още за проекта, а други си взеха парите. Некадърно ръководство, акцентира Борисов. " Некадърно ръководство, какъвто и коментар да сложиш...Искам нещо хубаво да кажа, само че не може. Виждам, че Пеканов се старае и се надявам, че служебното държавно управление ще го придвижи. В тази рецесия ние имаме редкия късмет да богатеем като страна, а ние обедняваме, сподели още Борисов. 
 
Искат в случай че не се разберем за държавно управление да слагат служебното държавно управление в шах и мат. От ГЕРБ ще наследите направеното. От две години, както са строешени мантинелите, по този начин стоят, а щели да вършат по 5 моста.
 
За обединения след избори Борисов разяснява, че първо би трябвало да се види кои партии ще влязат в Народно събрание. " Зависи какво ще ни даде софтуера на машините. Всичко е в ръцете на Радев - да си удържи на думата да организира почтени избори. Всичко зависи от него. Аз имам вяра в неговото его, той държи на това, което е споделил да се случи, добави водачът на ГЕРБ.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР