След пет етапа на селекция бяха избрани петимата финалисти в

...
След пет етапа на селекция бяха избрани петимата финалисти в
Коментари Харесай

Финалистите в деветото издание на ПРОМЯНАТА вече са ясни

След пет стадия на селекция бяха определени петимата финалисти в деветото издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change България.

Финалистите бяха определени измежду 85 плана от цялата страна, след оценка от чиновници на Reach for Change, Нова Броудкастинг Груп и специалисти от неправителствения, обществения и бизнес бранш. За да развият решенията си, петимата ще получат място в Инкубатора на ПРОМЯНАТА, финансиране, самостоятелни професионални образования, менторска поддръжка, рекламен пакет на стойност 30 000 лева в телевизионните канали на Нова Броудкастинг Груп, както и достъп до интернационалната мрежа на Фондация Reach for Change.

Във фокуса на тазгодишните финалисти са действия като достъпа до качествено обучение посредством цифрови и новаторски решения, заетостта на хора в неравностойно състояние, както и повишението на физическата интензивност на децата в страната.

Избраните пет организации, които работят за възстановяване на живота на децата и младежите в България, са:

Фондация “Атлантида ” създава новаторско образование за развиване на неофициално обучение по математика в изискванията на съвременна и софтуерна среда. Образователната система “Атлантида ” води до еволюция в мисленето на деца, родители и учители. Това трансформира визията за образованието по математика, за ролята на учителя и за технологиите в този развой. Фондацията цели да увеличи интереса на децата към предмета, както и триумфите им.

Дигиталната платформа medicalspace.org основава безвъзмездни цифрови кандидатстудентски курсове по биология и химия, посредством които отпада потребността от частни уроци. Материалите са основани от студенти, минали по същия учебен път, споделящи своя опит и работещи под управлението на редактори от високо научно ниво – доктори по медицина или по биология. Дигиталните образователни материали интегрират на гимназиално ниво характерностите на качественото и интерактивно университетско обучение.

Фондация “Радост за нашите деца ” дава поддръжка на младежи със усложнения да развият професионални умения в предпазена трудова среда, като се концентрира върху самостоятелните им благоприятни условия и качества. Фондацията цели да сътвори условия за реализация на пазара на труда, подготвяйки младежи с физически или различен вид усложнения да бъдат самостоятелни от обществената помощ.

Дигиталната платформа Investclub Kids е новаторска финансова онлайн академия за деца и младежи, която цели да усъвършенства трайно финансовата просветеност на подрастващите. Съдържанието на онлайн платформата е напълно анимирано и подкрепено с редица образци, с цел да може материалът да се асимилира свободно и бързо от децата, без значение от възрастта им.

Целта на SportAnalytik България е да помогне на децата да се влюбят в спорта, като тества физическите им умения с 9 занимателни теста. С тяхна помощ се открият спортовете, които подхождат на техния естествен гений. Стремежът на организацията е да сътвори ново потомство от дейни и физически здрави деца, които упражняват спорт с наслада и задоволство.

Петте организации не престават към идващия стадий на състезанието – онлайн гласоподаване от публиката, което ще започва в края на септември 2022 година

Гласуването ще дефинира тримата обществени бизнесмени, които ще продължат до последния кръг – среща с детското и възрастното жури на ПРОМЯНАТА. Големият победител ще получи финансиране в размер на 20 000 лева, двама негови подгласници ще завоюват по 15 000 лева, а останалите двама финалисти – по 5 000 лева Те ще могат да употребяват финансирането, с цел да заздравят своите организации, както и да разпространяват дейностите си.

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира за девета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата и младежите в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-доброто и несъмнено бъдеще на българските деца. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 200 000 деца и младежи от цялата страна, а Нова Броудкастинг Груп влага над 190 000 лева в самодейността всяка година.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР