Ако някога сте мечтали да полетите в черна дупка, но

...
Ако някога сте мечтали да полетите в черна дупка, но
Коментари Харесай

Скочете в черната дупка със зашеметяваща симулация на НАСА

Ако в миналото сте мечтали да полетите в черна дупка, само че концепцията тялото ви да се трансформира в спагети (да, това е същински теоретичен термин) не е привлекателна, НАСА има решение.

Потопете се в невероятна нова 360° визуализация, която ви дава опция да се потопите в хоризонта на събитията.

Какво би било да се потопиш оттатък точката, от която няма връщане?  Това е въпрос, който вълнува човечеството, откогато за първи път научихме за черните дупки доскоро повече от век.

(Във видеото може да научите повече за: Ще погълне ли черна дупка Земята?)

Все още нямаме отговор, само че новата симулация на суперкомпютър е най-хубавото съмнение, с което разполагаме въз основа на сегашния миг. 

„ Хората постоянно питат за това и симулирането на тези сложни за показване процеси ми оказва помощ да свържа математиката на относителността с действителните последствия в действителната Вселена “ , споделя астрофизикът Джереми Шнитман от Центъра за галактически полети „ Годард “ на НАСА.



„ Така че симулирах два разнообразни сюжета - един, при който камера - сурогат на самоуверен астронавт - просто пропуща хоризонта на събитията и се връща назад, и един, при който тя пресича границата, запечатвайки ориста си “ , споделя още Шнитман.

Непознаваемото е като пламък за молеца на нашето любознание, а черните дупки биха могли да бъдат плакат за непознаваемото. Образувани от ядрата на солидни мъртви звезди, които се срутват под личната си гравитация, те са толкоз плътни, че материята им се компресира в пространство, което към този момент е неописуемо за физиката.

Един от резултатите от тази компресия обаче е хоризонтът на събитията - почти сферична граница, където гравитационното привличане е толкоз мощно, че даже скоростта на светлината не е задоволителна с цел да се измъкнете. 

Това значи, че няма по какъв начин да знаем какво има оттатък хоризонта на събитията. Светлината е главният инструмент, който използваме, с цел да изследваме Вселената. Ако не можем да забележим светлина от вътрешността на черна дупка, просто... не можем да кажем какво има там.

Дори и на доктрина се сблъскваме с парадокси, при които информацията се резервира на хоризонта на събитията от позиция на наблюдаващ и е заключена вечно от позиция на обект, който пресича границата.

OMG NASA CREATED A SIMULATION OF WHAT ITS LIKE TO FALL INTO A BLACK HOLE!!! ITS SO TRIPPY!!
— Jasmine
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР