След Перник и Трън частично обявиха и в община Радомир.

...
След Перник и Трън частично обявиха и в община Радомир.
Коментари Харесай

След Перник и Трън частично бедствено положение обявиха и в община Радомир

След Перник и Трън отчасти оповестиха и в община Радомир. То ще работи за 7 дни, предава БНР.
Обилните дъждове и почналото изпускане на нанесе вреди и на територията на община Радомир.
В част от селата са наводнени ниви, икономически дворове и къщи, сподели кметът Пламен Алексиев:
" Струма " прави един завой и минава съвсем през цялата община. Освен язовира, който се изпуска и чак през днешния ден получихме писмото, ние сме в същото състояние от събота. Освен това имаме преливен язовир на Ярдиновци и на Конск и всичко идва при нас. Пробемът е да не допуснем пътищата да стават недостъпни, жп прелези, електросъоръжения, помпени станции и по този начин нататътк ".
В е оповестено бедствено състояние откакто река Ерма увеличи равнището си и аргументи наводнения. Частично бедствено състояние е оповестено от 12 ч. през днешния ден и на територията на община Перник, заяви кметът Станислав Владимиров.
Заради наводнени региони в град Батановци се е наложила и евакуация на хора.
Най- сериозна обстановката в община Перник е в град Батановци, Черна гора и Ярджиловци, сподели кметът:
 Частично бедствено състояние в община Ветрино Частично бедствено състояние в община Ветрино
Частично бедствено състояние е оповестено в две села в община Ветрино в резултат на изобилните превалявания от миналите дни. Това се оповестява в...
" В град Батановци, махала „ Андрейна ”, там реката излезе от коритото си и заля къщи. От язовира ни споделиха че ще изпускат още по- огромни количества, което значи, че в тази част на Батановци равнището ще се повиши още и ще стане по-тежка обстановката. В Ярджиловци ни е другата сериозна точка. Там сега има и доброволци, и техника. Правят се насипи, укрепват се диги, с цел да не стане още по- огромна пакост ".
Заради наводнени къщи се е наложило да бъдат евакуирани поданици на Батановци. По думите на кмета става дума за към 20 индивида. Търсят се разновидности за краткотрайното им настаняване.
Обилните дъждове през последните дни покачиха равнищата на реките в област Перник. На места те излязоха от коритата си и провокираха наводнения, а в Трън бе оповестено бедствено състояние.
Бедственото състояние в Трън е в действие от през днешния ден и със период на деяние 7 дни.
Река Ерма е повишила равнището си с 3 метра, излязла е на няколко места от коритото си и е предизвикала наводнения.
 Община Септември разгласи отчасти бедствено състояние Община Септември разгласи отчасти бедствено състояние
Частично бедствено състояние до 11 април е оповестено в Община Септември. Причината - две разрушени насипи на река Марица разследване от падн...
В момента се работи по премахване на вредите, сподели шефът на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Перник комисар Борис Борисов.
„ Към момента се работи на няколко места и се възвръщат нещата. Квартал „ Мурговица ” беше откъснат. Там до неотдавна беше залят моста.
Разчистени са част от нещата, които са пречели за прекосяването на водата и все още има достъп до квартала.
Училището в Трън е наводнено в частта му, където са резервоарите за горивата, само че все още наш екип работи там и отводнява.
Има и три залети къщи, само че при тях би трябвало да се изчака да спадне равнището на реката, с цел да се отводнява. Това ни е най- сериозното място сега. На другите места има местни наводнения, само че нищо съдбовно не е. В множеството случаи са наранени аграрни земи “, сподели комисар Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР