След първоначалния страх близките на Силвио Берлускони сега изпитват надежда

...
След първоначалния страх близките на Силвио Берлускони сега изпитват надежда
Коментари Харесай

Берлускони реагира добре на терапията, левкемията му е лечима

След първичния боязън околните на Силвио Берлускони в този момент изпитват вяра и сдържан оптимизъм. Бившият министър председател, който от 5 април е в интензивното поделение на миланския институт „ Сан Рафаеле ”, дава отговор добре на лечението и записва леко усъвършенстване. Целта е да се намалят скочилите внезапно бели кръвни телца. Според в. ”Кориере каузи сера ” 86-годишният милиардер е бил диагностициран с хронична миеломоноцитна левкемия още преди година. Сега е подложен на химиотерапия и взема хапче, което не предизвиква странични резултати като окапване на косата и гадене. Болките в гърба, от които водачът на „ Форца Италия ” страда от много време, са резултат от болестта му. Рисковете са свързани с възпалителните процеси, до които патологията може да докара. Пневмонията е един от тях, по тази причина в този момент се лекува с антибиотици. Другото терзание на лекарите е обвързвано с бъбречната непълнота на магната, само че към този момент е под надзор.

В момента не може да се предвижда какъв брой време Берлускони ще остане в миланската болница, където се намира в място, изолирано от това на останалите пациенти.

Хроничната миеломоноцитна левкемия е рядко заболяване, в Италия се записват 600 случая годишно. Най-често диагностицирането става при хора на към 70 години. Обикновено откриването й става посредством рутинни кръвни проучвания, тъй като първоначално няма други признаци. Този вид левкемия еволюира постепенно, по тази причина пациентът може да продължи нормалното си всекидневие, правейки постоянни проучвания. При някои хора заболяването е толкоз ниско нападателна, че даже не е належащо да се изследват години наред. Ако обаче миеломоноцитната левкемия се трансформира в остра миелоидна, то тогава е налице доста по-агресивен израстък. В този случай циклите химиотерапия са доста по-тежки и с високи дози.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР