След първоначална емоционална реакция на вицепремиера Мария Габриел при представянето

...
След първоначална емоционална реакция на вицепремиера Мария Габриел при представянето
Коментари Харесай

Премиерът: Борисов непрекъснато примъква ДПС, но ние не трябва да сме съгласни

След първична прочувствена реакция на вицепремиера Мария Габриел при представянето на меморандума на " Продължаваме промяната - Демократична България " за ръководство с ГЕРБ двамата с премиера Николай Денков са разискали причините и терзанията на двете страни и " диалогът влезе в обикновено русло ".

 

Тази оценка Денков даде за настоящото състояние на разговора му с вицепремиера Габриел, която отхвърли да подпише меморандума. По него гневно възразява и Движение за права и свободи. Премиерът напомни, че още отпреди към девет месеца договарянията за взаимно ръководство се водят сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ":

" По някаква причина господин Борисов непрестанно примъква Движение за права и свободи към съответните решения, негова преценка. Това не значи, че ние би трябвало да сме съгласни с това ", съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти в Народното събрание.


Попитан за какво " Продължаваме промяната - Демократична България " предлага на ГЕРБ допълващо съглашение, откакто още при започване на ръководството беше контрактувана управническа стратегия, Денков обясни, че това съставлява самобитно продължение. " Поставят се напълно кардинални въпроси: по какъв начин ще бъдат попълнени съставите на Висшия правосъден съвет, антикорупционната комисия, основните регулатори. Предлагат се ясни механизми за асортимент на хора с качества, за които е ясно кой носи политическата отговорност ", сподели Денков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР