След отпадането на извънредната епидемична обстановка общопрактикуващите лекари вече няма

...
След отпадането на извънредната епидемична обстановка общопрактикуващите лекари вече няма
Коментари Харесай

С отпадането на епидемичната обстановка личните лекари без право да назначават PCR

След отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура общопрактикуващите лекари към този момент няма да могат да отпускат посоки за PCR проби. Това изясни Александър Симидчиев, зам.-председател на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание, в понеделник пред Нова телевизия.

" Те ще би трябвало да бъдат назначавани от експерт. Тоест, персоналният доктор ще би трябвало да даде направление за пулмолог, който да назначи тест, в случай че прецени”, разясни той.

Симидчиев чака, обаче, бързо да се върне остарелият режим. " Когато идентифицираме такива проблеми, се стремим да ги решим бързо и чакам и в този момент да бъде решен съответно ".

" Извънредната епидемиологична конюнктура е цялостна организационна мярка, която се вкарва и се анулира от държавното управление. Противоепидемичните ограничения са въз основата на заповед на министъра на опазването на здравето. Т.е. дистанцията, маските и други са на база заповед на министъра ", изясни той.

Симидчиев уточни, че въпреки изключителната епидемиологична конюнктура да се анулира в края на този месец, маските и другите противоепидемични ограничения може да станат целесъобразни, като това ще се следи на районно равнище.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР