Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното

...
Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента

Петър Кънев е лидер на претендентите от Бургас за Народното събрание

На свое съвещание Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-то Народно заседание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” за парламентарния избор.

За лидер на евролистата бе определен Кристиан Вигенин, оповестява формалното издание на Българска социалистическа партия - bsp.bg. Следван е от Румен Гечев, Цветелина Пенкова, Вяра Емилова, Филип Попов, Александър Симов и Гергана Алексова. Жените в цялата листа съставляват 40% от всички претенденти за евродепутати.

В студиото на „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Нова телевизия пък зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин сподели, че стабилизирането на България и осъществяването на ясните политически цели, от които страната има потребност, е допустимо единствено с експертен кабинет с доста ясно написани стратегия, цели и периоди.

„ Като споделям специалисти, не приказваме за политически лица ”, акцентира той.

Вигенин поведе листата на партията за евроизборите. Решението беше взето на пленум на столетницата през днешния ден. „ Амбицията на Българска социалистическа партия е да покажем, че друга политика е допустима, че евродепутатите могат да отстояват достолепието на България с риск да не се харесат на главната позиция в Брюксел. Всичко това обаче би трябвало да е основано на ясни правила. Тук е и огромният проблем ”, сподели Вигенин.

По думите му преди пет години всички членове на столетницата са се борили да защитят мястото на Елена Йончева в Европейския парламент. „ Сега тя кацна на коляното на Пеевски. Това за нас в действителност е необяснимо ”, уточни зам.-председателят на Българска социалистическа партия. Според него „ надали има човек, който преди 5 години е дал своя вот за нея, а в този момент да не съжалява за избора си ”. Вигенин е безапелационен, че Елена Йончева е направила неверен избор, кандидатирайки се от листите на Движение за права и свободи.

„ Жалко е, че хора, които можеха да са сериозна част от една същинска лява опция, решиха, че техният път е другаде. Голяма част от тях показват учудваща политическа шавливост ”, сподели още социалистът, като акцентира политическата биография на Ваня Григорова.

„ Номиниран съм за евродепутат и съм дал единодушие. Все отново се чака решение на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Няма нищо сензационно в стратегиите ни. Основните ни цели и политики не са разнообразни, ние си ги следваме и не се прегръщаме с „ неприятни другарчета “, съобщи пък пред бТВ Румен Гечев от Българска социалистическа партия преди съвещание на пленума на партията.

Вътрешната съпротива в „ Позитано 20 “ е недоволна от това, че управлението на партията не е съумяло да сплоти за присъединяване всички леви обединения като да вземем за пример „ Левицата “ и „ Солидарна България “, в която е и Ваня Григорова. На локалния избор Григорова беше подкрепена от Българска социалистическа партия и стигна много напред на балотаж. На изборите обаче тя ще се яви в групировка с Мая Манолова

Народно събрание на Българска социалистическа партия избра водачите на листите с претенденти за народни представители за 50-ия парламент, както следва:

1. Благоевград – Корнелия Нинова;

2. Бургас – Петър Кънев;

3. Варна – Борислав Гуцанов;

4. Велико Търново – Атанас Зафиров;

5. Видин – Румен Гечев;

6. Враца – Генади Събков;

7. Габрово – Иван Ченчев;

8. Добрич – Мая Димитрова; 

10. Кюстендил – Николай Каварджиклиев;

11.  Ловеч – Ирена Анастасова;

12. Монтана - Велизар Енчев;

13.  Пазарджик – Драгомир Стойнев;

14. Перник – Борис Цветков;

15. Плевен – Георги Свиленски;

16. Пловдив – Иван Петков;

17. Пловдив област – Веска Ненчева;

18. Разград – Симеон Славчев;

19. Русе – Иван Иванов;

20. Силистра – Иво Атанасов;

21. Сливен – Деян Дечев;

22. Смолян – Емил Хумчев;

23. София – Христо Проданов;

24. София – Георги Свиленски;

25. София – Корнелия Нинова;

26. София област – Иван Ченчев;

27. Стара Загора – Драгомир Стойнев;

28. Търговище – Йорданка Георгиева;

29. Хасково – Атанас Зафиров;

30. Шумен – Борислав Гуцанов;

31. Ямбол – Кристиан Вигенин
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР