След оставката на Кристин Ламбрехт Борис Писториус поема поста министър

...
След оставката на Кристин Ламбрехт Борис Писториус поема поста министър
Коментари Харесай

Борис Писториус е новият министър на отбраната на Германия

След оставката на Кристин Ламбрехт Борис Писториус поема поста министър на защитата на Германия, оповестява изданието Der Spiegel.

Отдавна се твърди, че Писториус има упоритости за присъединяване във федералното ръководство, разясняват от редакцията. През 2019 година той се кандидатира за лидерския пост в Германската социалдемократическа партия (ГСДП) и в границите на конкуренцията се конкурираше с Олаф Шолц. През 2017 година той бе в кабинета в сянка на тогавашния кандидат-канцлер Мартин Шулц, отговарящ за вътрешната сигурност.

Писториус има доста по-различен метод от този на Шолц - по-директен и по-агресивен.  Миналото постоянно е апетитен като един от най-популярните министри в Долна Саксония.

С назначението на Писториус кабинетът на Шолц губи баланс във връзка с половото тъждество – нещо, което канцлерът даде обещание да съблюдава. Ето за какво упованията са за спомагателни рокади в държавното управление в Берлин.

Писториус, роден през 1960 година, е министър на вътрешните работи на Долна Саксония от 2013 година От 2017 година е народен представител в районния парламент в Хановер. От 2006 до 2013 година е кмет на Оснабрюк.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР