След окупацията на бившия Партиен дом от пет медицински сестри

...
След окупацията на бившия Партиен дом от пет медицински сестри
Коментари Харесай

Продължава протестът на медицинските сестри в палатковия лагер пред МС

След окупацията на някогашния Партиен дом от пет медицински сестри митингът в палатковия лагер пред Министерския съвет продължава.

Снощи те напуснаха залата в Народното събрание, където прекараха близо 30 часа в отстояване на настояванията си.
След близо 30 часа укрепление: Медицинските сестри напуснаха някогашния Партиен дом Те споделиха, че излизат, тъй като са изтощени и не са спали три дни, само че не престават с митингите
В четвъртък следобяд петте дами отхвърлиха да изоставен след съвещание на Здравната комисия.

Последва невиждана обстановка, при която чиновници и началникът на Националната работа за защита преговаряха с тях в продължение на часове, на моменти на перваза на постройката.

Блокадата завърши през вчерашния ден вечерта, само че не и митингът на медицинските сестри.

Днес последва равносметка на случилото се.

Исканията за промяна в здравната система изправиха 5 дами на ръба.

След 29 часа обсада медицинските сестри напуснаха постройката на някогашния партиен дом непринудено. А през днешния ден в ефира на bTV обявиха, че не съжаляват за постъпката си.
Сестрите, които се барикадираха в постройка на Народно събрание: Не сме обезверени, а неглижирани Протестът в палатковия лагер пред Министерския съвет продължава
Страхът от репресии е повода съгласно тях митингът им да не е всеобщо подсилен.

От съсловните организации отхвърлиха за разделяне сред лекари и сестри. И още един път се разграничиха от дейностите на петте. А психологът Росен Йорданов видя нередности както в дейностите на охранителните служби, по този начин и в държанието на сестрите.
Психолог: Станахме очевидци на протестен ексхибиционизъм и институционална импотентност Според Росен Йорданов от всичко това най-после се е получила "бутафорна перверзия "
" Станахме очевидци на институционална импотентност и най-после се получи една бутафорна перверзия. Ако хората си показват, че в Белия дом, Бундестага, във френския парламент, където и да е в белия свят това да се случи, аз мога да кажа на феновете, че тези дами щяха да бъдат опаковани и изнесени безусловно. Това е провокация “, счита той.

В идващите дни сестрите ще обмислят по какъв начин да продължат протестните им дейности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР