След обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево

...
След обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево
Коментари Харесай

Крийте колите: Идат още бури и градушки

След обяд в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Превалявания и гръмотевици ще има основно в източните и южните региони.

Ще продължи да духа слаб, в Източна България - сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 30°, по Черноморието - от 21° до 23°.

През нощта в западната половина от страната облачността краткотрайно ще намалее до незначителна. В източните и крайните югозападни региони ще превалява дъжд.

Около и след обяд превалявания ще има на доста места. В някои региони ще са краткотрайно интензивни, съпроводени от гръмотевични стихии и градушки. В Югозападна България количествата ще са обилни.

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, в София към 26°.

По Черноморието облачността ще е забележителна и след обяд и там на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан североизточен вятър.

Максималните температури ще са сред 21° и 24°, каквато е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Със слънчево време ще стартира денят в планините. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места, основно в Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен североизточен вятър.

Много изменчиво ще бъде времето и в околните дни. Ще има и слънчеви часове, само че и още веднъж доста превалявания, тук-там интензивни, съпроводени от краткотрайно увеличаване напразно и гръмотевици.

По-голяма е вероятността за по-значителни количества до петък в югозападната половина, а през почивните дни тук-там в цялата страна. Ще има условия и за градушки. Температурите ще останат без основна смяна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР