След обяд утре над Западна и Централна България ще се

...
След обяд утре над Западна и Централна България ще се
Коментари Харесай

Тръгващите тези дни към морето няма да са доволни от прогнозата

След обяд на следващия ден над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд. В планинските региони ще са съпроводени с гръмотевици, има условия и за градушки. На изток ще е най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа мощен вятър от север-североизток.

В останалата част от страната ще духа до сдържан вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са от 26°-28° тук-там в Западна България до 32°-34° в източните региони на Горнотракийската равнина.

В четвъртък и петък повече слънчеви часове ще има преди обяд и в източните региони. Над Западна и Централна България към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб, в Източна България сдържан, първия ден от север-североизток, втория - от изток-североизток.

Максималните температури ще бъдат от 24°-26° в западните региони до 32°-33° в източните. През почивните дни и при започване на последваща седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има на доста места из цялата страна, а на обособени места за малко ще са интензивни.

Вятърът ще отслабне още, в доста региони краткотрайно и ще стихва, а в понеделник ще се ориентира от запад. Температурите и в Източна България ще се намалят, в Западна ще са без основна смяна. Във вторник западният вятър ще се усили до сдържан и ще стартира бързо покачване на температурите. Ще бъде най-вече слънчево, с купеста облачност след обяд, вероятността за превалявания е дребна.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР