След обяд над по-голямата част от страната облачността ще е

...
След обяд над по-голямата част от страната облачността ще е
Коментари Харесай

Код жълто за опасно силен вятър в цялата страна

След обяд над по-голямата част от страната облачността ще е раздрана, тук-там - до слънчево време. В Горнотракийската равнина ще остане мъгливо. От северозапад облачността ще се усилва и по здрач ще стартират превалявания, най-вече от дъжд, които последователно ще обзет цялата страна, а в Предбалкана и високите полета на Западна България ще минават в сняг. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са в необятни граници – от 0 – 1 в северозападните региони до 12 – 14 градуса в югозападните.

През нощта ще бъде облачно, с превалявания най-вече от сняг. Вятърът от северозапад ще се усили. Утре преваляванията ще стопират, а по здрач и облачността ще стартира да се раздира и понижава. Ще остане прохладно с сдържан и мощен северозападен вятър. Минималните температури - сред минус 3 и 2, оптималните - най-вече сред 0 и 5 градуса.

В петък ще доминира слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се ориентира от югозапад. Дневните температури ще се покачат, само че утринните в доста региони ще са негативни – сред минус 7 и минус 2.

В събота в Източна България вятърът ще се задържи от юг и ще остане топло за януари. В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира захлаждане. Облачността ще се усили, ще завали, дъжд и сняг. В неделя и понеделник ще е без основни превалявания. Ще остане най-вече облачно и относително студено.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР