След обилните дъждове, ситуацията в Смолянско остава сериозна. В сила

...
След обилните дъждове, ситуацията в Смолянско остава сериозна. В сила
Коментари Харесай

Частичното бедствено положение в Смолянско остава заради свлачищата

След изобилните дъждове, обстановката в Смолянско остава сериозна. В мощ е частичното бедствено състояние в общините Чепеларе и Девин. В девинското село Осиково високи подпочвени води наводниха къщи и унищожиха пътища. Свлачищата в цялата област остават дейни и рискови.

Смолян

След два дни на изолираност девинското село Осиково към този момент има връзка със света. В ранния следобяд пътя за село Осиково беше отприщен. Въпреки това река Петварска продължаваше да приижда по пътя Кричим-Девин. За да се избегнат произшествия, придвижването се контролираше и колите се пропускаха поетапно.

Хората от Осиково обаче не престават да се борят с разрушенията, нанесени от водата. Днес приземните етажи на десетки къщи в селото се трансфораха в извори и водата бликна от основите им. Двете локални реки са доста бурни, подкопават улиците и образуват непроходими сектори.

Пътят за туристическата забележителност Чудните мостове и село Забърдо в община Чепеларе е пристъпен, само че рестриктивните мерки за прекосяване на коли остават. Местните управляващи приканват придвижването да бъде с нараснало внимание, тъй като не престават да падат камъни. Скалите са пропити с вода и мъчно може да се работи сега.
 Заради мощните дъждове обстановката в Смолянско остава сериозна Заради мощните дъждове обстановката в Смолянско остава сериозна
Старите свлачища не престават да са дейни, скали затрупаха на две места централния път Пловдив - Смолян и за часове стопираха придвижването по него. Образу...

Заради проливните дъждове тази нощ още веднъж се е активизирало срутище край село Тикале, пътят Смолян - Мадан е затворен, а прекосяването е неразрешено. Това е най-голямото свлачище в страната, а пътят е затворен от месеци. Днес алпинисти поставяха специфични болтове, с цел да бъдат инсталирани защитни мрежи. Хората в региона са недоволни от темповете на работа.

Според Агенция " Пътна инфраструктура " пътят би трябвало да бъде подготвен за 15 септември. От районното министерство оповестиха, че дружно с пътищата от републиканската мрежа, ще се обезпечат средства и за спешното подсилване на общинските, които пострадаха от бедствията през последните дни. Все още обаче не е ясно какъв брой средства ще са нужни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР