След няколко поредни отлагания на процеса срещу Миленко, пребил до

...
След няколко поредни отлагания на процеса срещу Миленко, пребил до
Коментари Харесай

Побоят на Миленко, довел до смъртта на жена му - като след ПТП, той твърди, че всичко е лъжа

След няколко следващи отлагания на процеса против Миленко, пребил до гибел жена си в Шекера, през днешния ден той се изправи пред съда и за първи път даде пояснения за съдбовната вечер.

Престъплението беше осъществено на 21 октомври 2020 година. Тогава, близки на жертвата се обадили на 112, а медиците пристигнали в дома на фамилията, където разкрили мъртва 39- годишната Сийка. След като забелязали следи от принуждение по тялото, чиновниците на спешна помощ алармирали полицията и Миленко Ангелов бил задържан.

На 39-годишната жена били нанесени голям брой удари по тялото с ръце и крайници и тя умряла от пострадванията си по изключително непосилен за нея метод.

Миленко живеел с потърпевшата жена на фамилни начала в продължение на 20 години. Мъжът постоянно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо принуждение над Сийка и всичките им 9 деца.

В деня на убийството още сутринта Миленко почнал да пие и да бие жена си. През деня той неведнъж й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се пробвала да й помогне, само че Миленко не й разрешил. От побоя, траял няколко часа, дамата изпаднала в безсъзнание.

Днешното съвещание стартира с чуване на движимости лица и прочитането на тройна съдебно-медицинска експертиза.

От изводите на движимостите лица стана ясно, че Миленко е страдал от синдром на алкохолна взаимозависимост. В момента на осъществяване на жестокото закононарушение, той също е бил под резултат на алкохола, само че изводите сочат, че е могъл да схваща какво прави и да носи отговорност за дейностите си.

Според специалистите, гибелта на Сийка Ангелова е настъпила в резултат на тежка контузия в региона на корема, с голям брой разкъсвания на органи и черва в резултат на което тя е получила вътрешен кръвоизлив и е изгубила два литра кръв.

Следи от принуждение е имало по цялото цяло на дамата – няколко счупени ребра и зъби, рани и синини по главата, шията и устните и съдбовното скъсване в региона на коремната празнина. Констатирано е, че всички контузии са нанесени след нескончаем побой и голям брой удари по цялото тяло. Вещите лица считат, че това е извънредно рядко увреждане, сходно на претърпяно ПТП, което е довело до мудна и мъчителна гибел на 39-годишната жена.

Според показанията на брата и сестрата на жертвата, Миленко ежедневно е биел жена си, като даже е имало случаи в които я е смазвал от пердах. Сийка даже е споделяла, че брачният партньор и желае да я убие и да я остави на релсите под влака. Когато се е напивал даже е гасил цигари в лицето и, а един път и счупил крайници.

Пред магистратите, Миленко Ангелов сподели, че всичко е неистина. Той твърди, че двамата са живеели щастливо, разбирали са се и доста се обичали. Той описа, че във съдбовния ден, не си спомня да е удрял жена си. Преди обяд, тя била паднала обратно, до момента в който носила 10 литрова туба с вода и си блъснала главата. После сякаш била добре и направила вечеря. Миленко твърди, че няколко пъти е излизал и се е прибирал до у дома, като в обособени часове на деня е консумирал разнообразни типове алкохол – уиски, бира, ракия, водка. След като се напил бил заспа и към 21 часа вечерта се събудил, тъй като Сийка хъркала. Не била добре и той „ натискал гърдите и, с цел да и дава въздух”. Когато не се съвзела и блъснал няколко шамара, с цел да я свести, само че тя не се събуждала, въпреки че диша. После се обадихме на кола за спешна помощ, само че пристигна и полиция и ме прибраха. Даже в районно не знаех, че е умряла. „ Ако съм я удрял, скърбя. Не съм желал тя да почине. Дъщеря ми споделя, че съм я удрял и аз и имам вяра, само че не помня”, приключи Миленко описа си.

Предстои чуване на пледоариите на страните, след което съдът ще се произнесе по отношение на наказването.

Очаквайте и окончателната присъда.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР