След няколко опита да се избере председател на земеделската комисия

...
След няколко опита да се избере председател на земеделската комисия
Коментари Харесай

Росен Костурков от ПП оглави земеделската комисия, Халил Летифов от ДПС – спортната

След няколко опита да се избере ръководител на земеделската комисия в Народното събрание депутатите най-накрая одобриха кандидатурата на Росен Костурков от „ Продължаваме промяната “. Той получи поддръжката на 99 сътрудници от Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и БВ.

Кандидатурата на Костурков в началото не бе призната. Тя отвори обаче спор има ли кворум в залата и какъв брой гласове са нужни, с цел да бъде признато предлагането за Костурков.

208 народни представители се записаха при започване на съвещанието тази заран. По-късно бе поискана нова инспекция – тогава се записаха 202 депутати. Минути по-късно това се повтори и те към този момент бяха едвам 141 съгласно регистрациите.

За прегласуване помоли Мирослав Иванов от Политическа партия.

Колегите споделиха, че започваме да трансформираме този развой в цирк, а това изкуство – във фарс, сподели Иван Христанов от Политическа партия.

В предходния парламент, когато трябваше да гласуваме дали да свалим ръководителя на Народно събрание, господин Костурков пристигна и ни заплаши, че в случай че не подкрепим Минчев, „ техните “ медии ще ни обвинят, че сме дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи. И това в действителност стана по време на акцията. Мястото му не е в Народното събрание, споделиха от „ Възраждане “.

Нашето гласоподаване „ срещу “ беше в продължение на дебата от през вчерашния ден за пропорционалността на председателските места, изясни Тома Биков от групата на ГЕРБ-СДС.

По-късно Халил Летифов бе определен за ръководител на спортната комисия в Народното събрание. Това стана с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР