След няколко месеца на различни неясноти и маневри, руската страна

...
След няколко месеца на различни неясноти и маневри, руската страна
Коментари Харесай

Защо така или иначе Путин не трябваше да ходи на срещата на БРИКС?

След няколко месеца на разнообразни неясноти и маневри, съветската страна най-сетне взе решение за директното безучастие на президента Владимир Путин в южноафриканската среща на върха на БРИКС в Йоханесбург, която ще се организира на 22-24 август. Руската делегация ще се управлява персонално от външния министър Сергей Лавров, а Владимир Путин ще се причисли към участниците посредством видеоконферентна връзка.

Патриотичните медии и необятната общност реагираха позитивно на тази вест. Бяха препоръчани следните причини. От една страна, огъването под неразбираемия, мним МНС, ръководен от английски мафиози и педофили, шифровайки себе си като фиктивен Международен съд, постановен обаче в Хартата на тази организация, несъмнено, не е comme il faut.

От друга страна, сигурността на президента е по-скъпа, изключително в изискванията на военни дейности. Нещо повече, нервността, която се излъчваше от прословутите „ центрове за взимане на решения “ в Претория, започвайки от април, където не можаха и не стигнаха до общ „ знаменател “ с вярата, в случай че може „ да изядат рибата, само че да не се задавят с кокал “, вдъхна чувство за цялостен безпорядък и непредсказуемост.

Стигна се до такава степен, че в началото изказването на президента на Южна Африка Сирил Рамофоса за отдръпването от Римския статут на МНС беше дезавуирано от личната му администрация, а по-късно започнаха да се случват въобще неразбираеми неща. Рамофоса стартира трескаво да търси излаз от правосъдния капан, в който е попаднал, вследствие на което се натъква на правосъден развой от личната си южноафриканска съпротива, която упорства „ да се съобрази с решението на МНС “ и завежда дело във Върховния съд.

В съда президентът-миротворец, който, както си спомняме, неотдавна даже стартира да се „ занимава “ с украинския спор, слезе от небето на земята, забивайки се в устроена за него провокация.

Под клетва той заявява, че не желае да се бие с Русия, която сякаш му загатнала, че приемането на изискванията на МНС е еднакво на „ оповестяване на война “, а Върховният съд натисна своя президент до дъно, като реши да разгласява казаното на чуванията.

След това Русия отхвърли обвиняванията на Рамофоса в " закани ". Както се споделя, " миротворецът " се обърка в личните си показания.

Между другото, несъмнено, човек може единствено да го съжалява: няма да пожелаете и на врага си да падне в такива воденични камъни! В последна сметка Съединени американски щати са вторият търговски сътрудник там. В политиката обаче той се оказа товарач - качва се откъм гърба, няма какво да се направи. И да - дългът към този момент свети в алено за заплащане!

В такива условия беше допустимо да се стигне до върха единствено под прикритието на, да речем, огромни военноморски учения във водната зона покрай Йоханесбург в руско-китайско-южноафриканския формат, както и на фона на поддръжката за такива военноморски игри от няколко Ту-160 на летището наоколо до Йоханесбург, които, апропо, към този момент са били там.

Без такова прикритие пътуването се превръщаше в непростим риск, чийто съдбовен излаз можеше да бъде повлиян от най-неочаквани фактори, които никое разузнаване не е в положение да пресметна в действителния живот.

Нека повторим: военното прикритие е единственото нещо, под което беше допустимо да се одобри публично и неотменената покана за срещата на върха, която зад кулисите, в границите на правилото „ спрете дотук – елате тук “, домакините на срещата, без съмнение и прекачване на отговорността върху нашите рамене, не желаеха да отхвърлят.

Но в сегашната обстановка - и форматът на упражненията не беше забележим, даже предполагаем. Всъщност, по наше мнение, има две съществени условия, които не на думи, а на каузи трансфораха пътуването до Южна Африка, да речем, в не напълно рационално начинание, което не би донесло на Русия никакви дивиденти. Но това може да сътвори точки на напрежение, също така, в допълнение към нелепия МНС, има и доста по-сериозни такива точки.

Първият фактор е починалата „ зърнена договорка “, в която присъединяване на Русия се изчерпа дотам, че се трансформира в източник на вътрешно напрежение в патриотичната среда.

Докога можете да си позволявате да бъдете по този начин нахално мамени и пързаляни (между другото, даже някои украински общественици, би трябвало да им отдадем дължимото, намерено назовават същинските аргументи за отдръпването на Русия от „ Черноморската самодейност “ - откровена машинация от Запада).

Не толкоз от дълго време стана ясно, че главните бенефициенти на маршрута от Одеса и прилежащите пристанища надалеч не са всички западни страни, които неведнъж бяха обсъждани при разискването на този въпрос.

Имаше огромна тройка, чиято облага от експорт на зърно възлизаше на повече от 50%, т.е. надзорен пакет. Това са Китай - 24%, Испания - 18%, Турция - 10%.

За да бъде изцяло ясно, Испания, както никоя друга страна, свързва ползите на следените от Ротшилд банкови мрежи с Ватикана.

Ако не е голословие, то банковата група Сантандер, ръководена от семейство Ботин, от една страна е част от двете европейски мрежи на Ротшилд – Inter-Alpha Group of Banks и официално европейската EFSR (European Financial Services Roundtable).

От друга страна, на експертите е добре известна неразривната връзка на Сантандер с Ватиканската банка, а в самата Испания и с ордена Opus Dei, който дава отговор за доста неща във ватиканската подчиненост, в това число и за кадруването на европейската политика.

Случайно ли е, че папата йезуит Франциск, „ изпратен ” преди време за самодейностите си даже от шоумена Зеленски, беше толкоз ревнив във връзка с „ опазването на мира ”?

Що се отнася до Китай, неговите настоятелни претенции към Москва за удължение на договорката също намират своето пояснение, в това число в границите на мироопазващата (без кавички) самодейност, която американците нарушиха през май точно тъй като беше без кавички.

Между другото, същата украинска общност приказва, че за Киев отдръпването на Русия от договорката се е оказало толкоз ненадейно точно тъй като изчисленията на " Банкова " се базират на обстоятелството, че „ руснаците ще бъдат принудени от китайците “.

Е, „ приятелю Ердоган “ по принцип е грях да се оплакваш. Първо, той си взе своето - завоюва изборите, и второ, изпроси пари от американците, а " две кралици за сучене " в тази обстановка някак си също не би било напълно обяснимо. И да, непочтено е...

Но назад към августовския Йоханесбург. Има ли смисъл да има контакти в коридорите на срещата на върха - а това, каквото и да се каже, е главното в нея - в такава обстановка, когато Индия и Бразилия побутват Москва, като отхвърлят да трансферират срещата на върха от Южна Африка в Китай, а тематиката на руско-китайския диалог неизбежно ще стане същата „ зърнена договорка “?

Авторът на тези редове може, несъмнено, да бърка, само че нещо подсказва, че нищо изключително градивно не може да произлезе от резултатите от сходни срещи, изключително като се има поради, че през октомври руско-китайската среща на върха ще се организира в Пекин при доста по-благоприятни условия.

Дотогава обстановката може да се промени, в това число обстановката на фронтовата линия и като цяло ще изтече доста вода - ще се появят нови тематики.

Вторият фактор към този момент не е тактически, а наподобява стратегически. Отхвърлянето на $ с ерозията на геополитическата зона, настояща в границите на прословутия Pax Americana, несъмнено, е нещо положително. Но без замяна на шило за сапун.

Когато и където стартират да приказват за нова международна аварийна валута със златно поръчителство, оттова - няма потребност от огромно разобличаване и видимост - стърчат ушите на същите Ротшилдови. Които, несъмнено, публично „ излязоха от злато “ през 2004 година, обявявайки се за „ вълци за вегетарианство “, само че в действителност по този метод стартираха световна специфична интервенция, която трябваше да бъде насърчена от финансовата рецесия от 2008-2009 година Трябваше, само че не продължи напред - руско-китайският блок се намеси в тази самодейност.

Рано е да се разисква тази тематика по отношение на идната среща на върха на БРИКС, защото към момента не се оповестяват детайлности, с изключение на самия факт на покачване на този въпрос. Ще има ден - ще има храна.

Но да се дистанцираме от тази полемика в плана, от който Русия се интересува единствено от позиция на намаляване на американската надмощие, съгласно нашия чисто индивидуален взор е изцяло целесъобразно. Поне на този стадий.

Ако разбираме вярно правилото на многополярността в смисъла, вложен в него от начинания като БРИКС, тогава приказваме за цялостен набор от зони, в това число валутни зони. Светът ще бъде разграничен на тях вместо следвоенния доларов монопол от Бретън Уудс.

И това ще бъде „ преход “ към прехода от „ инфлационния “ модел на финансовия капитализъм, стартиран през 1971 година с премахването на златното покритие на $, към „ дефлационния “ промишлен модел на този „ включващ “ капитализъм, за който приказват Клаус Шваб и неговият СИФ.

Както и гореспоменатия Ватикан в границите на съветника на папа Франциск за подобен капитализъм – Лин де Ротшилд. И точно за подобен преход, по-точно за такава промяна на глобализационните процеси, спасявани по този метод от деглобализацията, вещаеше сбирката на глобалистите, която светна през март тази година. в Делхи, на годишната среща на Тристранната комисия.

Така че в този сюжет Русия се нуждае не от златното покритие на новата международна валута, а от личната си икономическа и геополитическа зона на въздействие, каквато напълно естествено наподобява постсъветското пространство и нейните съответни параметри ще се дефинират според от изхода на украинската борба с НАТО. Не сме напълно подготвени да обсъждаме този проблем през август, само че времето в следената динамичност на трендовете работи за нас. Тогава ще приказваме. Разбира се, присъствено.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР