След няколко години биткойн може да детронира златото като защитен

...
След няколко години биткойн може да детронира златото като защитен
Коментари Харесай

Бюджетът на САЩ оценява биткойн между $250 000 и $6 млн. след 10 години


След няколко години биткойн може да детронира златото като предпазен актив
(снимка: CC0 Public Domain)

Правителството на Съединени американски щати чака биткойн да доближи сред $250 000 и $6 милиона за към едно десетилетие, излиза наяве от догатките, включени в бюджетния документ за 2025 година на президента Байдън.

Обикновено вниманието притегля астрономическият фискален недостиг, заложен в годишния бюджетен документ на Съединени американски щати. Този път обаче бюджетът за 2025 година притегля много погледи от крипто-сферата, с помощта на ред, вграден в края на обемния финансов документ, който илюстрира прогнозите на държавното управление на Съединени американски щати за биткойн.

Пиер Рочард, вицепрезидент по проучванията на Riot Platform, неотдавна проучва прогнозите за приходите на държавното управление на Съединени американски щати от контролиране и данъчно облагане на цифровите активи. Теоретичната цена на биткойн е в основата на тези оценки, отбелязва WCCF Tech. Според констатациите на Рочард, Службата за ръководство и бюджет на Съединени американски щати чака биткойн да доближи 250 000 $ до 2034-2035.

По принцип Рочард разделя приходите, които държавното управление на Съединени американски щати чака да генерира от цифрови активи през 2025 година (1,035 милиарда долара), на настоящата цена на биткойн от към 72 000 $. След това той умножава резултата по приходите от 3,65 милиарда $, които държавното управление чака да генерира от цифрови активи през 2035 година, което води до краен резултат от 254 158 $ като предстояща цена на един биткойн.
още по темата
Критичният миг в този разбор е, че подценява всички усъвършенствания в регулаторния или данъчния потенциал на държавното управление във връзка с цифровите активи за увеличение на прогнозите за приходите.

Прилагайки същия метод към прогнозите на бюджета за акцизния налог върху добива на цифрови активи, Рочард доближава до приблизителна хипотетична цена от към 6 милиона $ за един биткойн до 2033 година

Междувременно през вчерашния ден биткойн реализира нов връх за всички времена на фона на удобни попътни ветрове, в това число растящите потоци в спот биткойн ETF, настоящите покупки на биткойн от MicroStrategy и идното събитие за халвинг, което се чака да отприщи дефлационните сили.

Дори в случай че приемем, че обикновените калкулации на Рочард рисуват вярна картина, главните догатки по отношение на цената на биткойн от 250 000 $ евентуално ще бъдат доста консервативни, отбелязва WCCF Tech. В края на краищата, въз основа на настоящата инерция на биткойн, сигурно курсът може да доближи ценовото равнище от $100 000 през идващите няколко месеца. Всъщност Том Лий от Fundstrat чака биткойн да затвори годината на цена от към 150 000 $.

Нещо повече, някои анализатори, като Андре Драгош, началник на проучванията на ETC Group, в този момент намерено приканват биткойн да узурпира върховенството на златото като главен предпазен актив. Въз основа на съотношенията наличност към поток на двата актива, Драгош допуска, че биткойн ще стане двойно по-оскъден от златото във етапа след преполовяване.

Следователно, съгласно анализатора, най-известната криптовалута в света в последна сметка ще изпревари AUM (управляемите активи) на златото. За да стане това обаче, биткойн ще би трябвало да доближи ценово равнище от към 600 000 $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР