След неуспеха през миналата седмица, днес Министерството на финансите в

...
След неуспеха през миналата седмица, днес Министерството на финансите в
Коментари Харесай

МФ все пак успя да пласира нова емисия дълг от 500 млн. лв. 

След неуспеха през предходната седмица, през днешния ден Министерството на финансите в последна сметка съумя да пласира нова емисия държавни скъпи бумаги за 500 милиона лв.. Това оповестиха през днешния ден от ведомството на Асен Василев.

Дългът е стихотворец при относително висок интерес с поръчки за над 750 млн. лева, само че при по-висока рента от предния път - в този момент на 0,88%, а през февруари - на 0,55%.

Продадените бумаги са със срочност от 3,5 години, колкото беше и преди два месеца.

Припомняме, че предходната седмица емисията се провали, поради съвсем никакъв интерес и прекомерно висока награда, която бе желана от вложителите. Разликата с през днешния ден бе матуритета - тогава се искаше 10-годишен период.

Въпреки че днешната призната рента е по-висока от февруари, тя е по-ниска от тавана, който страната си залага. При всички положения обаче, цената на задълженията ще пораства през идващите месеци.

До момента новото държавно управление е поело дълг от 1,5 милиарда лева Според Закона за бюджета максимумът, който може да бъде изтеглен е еднакъв на 7,3 милиарда лева

Преди няколко седмици пък бе погасен дълг на предното държавно управление от 2015 година за 2,5 милиарда лева
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР