След неуморна десетгодишна борба, Вера Иванова сподели в ефир, че

...
След неуморна десетгодишна борба, Вера Иванова сподели в ефир, че
Коментари Харесай

Мая Манолова: Изправи се България стоим категорично зад мира

След неуморна десетгодишна битка, Вера Иванова показа в ефир, че битката им към този момент не е за заслужен живот на децата със специфични потребности в България, а въобще за техния живот, за тяхното оцеляване. Политиката на геноцид към тези деца, която бе въведена по времето на ГЕРБ, за жалост продължи и при идващото ръководство.

 

Майките от Системата ни убива ще вкарат митинга си в Народното събрание, тъй като по думите на Вера Иванова, всички до момента обръщаха тил на проблемите на тези деца и е извънредно време за взимане на съответни решения. Една от аргументите за присъединението на бойците-майки от Системата ни убива към листите на Изправи се България е, че само Мая Манолова не е обръща тил на тези деца през миналите години.

Системата ни убива имат гражданска квота от 25 души, които са част от всички листи на групировката, в това число и водачи на листите в Добрич, Пловдив, Бургас, Враца, Кърджали и 25 МИР София. „ Когато Изправи се България стане част от идващия парламент Вера дружно с лидера в гр. Бургас адв. Полименова, изгубила детето си /убито от системата /, както и лидера в Добрич, Камелия – майка на дете със специфични потребности – те ще влязат в Народното събрание и тогава ще бъде невероятно за останалите парламентарни групи да ги погледнат в очите и да гласоподават срещу възобновяване на Закона за персоналната помощ, за който дружно се преборихме, написахме, обосновахме, защитихме, накарахме депутатите да го гласоподават и по-късно ГЕРБ го осакати. " – показа Манолова в ефира на Евроком и добави „ от този момент не се откри парламент, който да върне текстовете, които са жизненоважни за хората с най-тежки увреждания ".

 

От групировката се надяват, че след 2 октомври България ще има постоянно държавно управление и Закона за персоналната помощ, грижата за най-уязвимите, хората в най-тежко състояние, самотните майки, децата без родители, пенсионерите, енергийно бедните ще бъде приоритет на идващия парламент.

 

Като преимущество на екипа на Изправи се България бе регистриран фактът, че те са потвърдили във времето, че са бойци, че не се отхвърлят и довеждат борбите си до дъно. „ Довеждаме до край всяка идея, зад която сме застанали " – сподели Мая Манолова. С акцията " Не плащай " от групировката предизвестяват ръководещите, че хората не могат да заплащат свръхповишените сметки за ток, парно, вода, дърва за огрев, пелети. Така бе разобличена столичната Топлофикация, че е надписала сметките за топлинна сила с 11% повече.

 

След проведена протестна акция от Изправи се България и ритуално горене на сметки за парно пред Топлофикация, от КЕВР принудиха сдружението да поправя фактурите и това бе направено на 19 септември. Отново след намесата на екипа на Манолова дребните картофопроизводители ще получат по 278 лева на декар подкрепяне, както и оказаха напън към Министерство на земеделието да ограничи огромните компании, ползватели на дървесина да понижат своите облаги за сметка на това да могат хората да се снабдят с дърва за огрев.

 

„ Тази акция е ориентирана и против монополистите, да ограничим техния обир " сподели още Манолова. В избавителния проект на групировката е и квалифициран законопроект за изключителната обстановка в енергийния и водния бранш, въз основа на който страната да поеме цялото нарастване на сметките през зимните месеци за всички енергийно небогати, които възлизат на близо 70% от българското население. Въвеждането на дефиницията енергийно безпаричен също е планувано в този законопроект. Наред с тези ограничения се плануват облекчения и за дребния и междинен бизнес във връзка високите цени на тока. Цялото вътрешно ползване на ток се планува да мине на контролиран пазар с закрепен таван на цената, тъй че обособените компании да не губят конкурентоспособност. Таван на цените на главните хранителни артикули също е измежду главните цели на групировката. Спекулативното нарасналата цена на горивата с 1 лева е идната мярка от избавителния проект на Изправи се България – таван на цената на горивата – 2.50 лева за литър.

 

В умозаключение Вера Иванова дефинира избора за съдружен сътрудник освен като сложен, а като неосъществим поради обстоятелството, че съвсем всички политически партии досега са дали своят вот срещу живота на най-уязвимите. „ Ние сме цяла верига от хора с дела и всички сме минали през пренебрежението на ръководещите, надали бихме работили с хора без сърце и душа за нито един човешки проблем ".

 

Манолова разяснява растящата поддръжка към Изправи се България като доказателство, че хората са изгубили религия в огромните партии и в напразните им обещания, че обръщат взор към по-малките обединения, които са потвърдили във времето думите си с каузи и точно това е потребният избор съгласно Мая Манолова. „ Големите партии предадоха вярата на митинга и хората не би трябвало да им дават втори късмет ".

 

 

Платен материал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР