След неповторимите три ярки концерта по повод своята 70-годишнина, които

...
След неповторимите три ярки концерта по повод своята 70-годишнина, които
Коментари Харесай

Празникът на ансамбъл Филип Кутев продължава с национално турне

След неповторимите три ярки концерта във връзка своята 70-годишнина, които се състояха в препълнената зала 1 на НДК, ДФА " Филип Кутев " стартира национално турне.

Основаният през 1951 година отбор възражда, съхранява, креативен интерпретира и разпространява българската фолклорна просвета с концерти в целия свят. Формацията ще продължи задачата си, създавайки блестящ фолклорен възторг, до който ще имат опция да се допрян хиляди фенове от цяла България.

През април националният отбор в състав с над 80 души ще осъществя юбилейни концерти отвън столицата, както ДУМА писа. Изключителните актьори не са имали участия в градовете от националното турне повече от 5 години. Първите изяви са в Шумен на 7 април, Велико Търново на 8 април и Русе на 9 април. А през юни и септември предстоят представления в Добрич, Варна, Бургас, Хасково, Сандански и Пловдив. В празничните събития на ансамбъла с привет ще вземат участие и локалните професионални или самодейни сформира.

Грандиозните спектакли ще се състоят с помощта на генералния спонсор на турнето АЕЦ " Козлодуй " и с изключителната поддръжка и подпомагане на Министерството на културата.

70-годишната история на Държавния фолклорен отбор ни е дала многочислени мотиви за горделивост, а всяка нова негова изява е същински празник. За юбилея входът за деца до 10 години е безвъзмезден, само че без седящо място, прецизират уредниците на турнето.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР