След неочакваните резултати от предните парламентарни избори на 4 април,

...
След неочакваните резултати от предните парламентарни избори на 4 април,
Коментари Харесай

Партиите масово се прегрупираха за изборите на 11 юли

След непредвидените резултати от предните парламентарни избори на 4 април, доста партии избраха да се прегрупират за идния предварителен избор на 11 юли. 19 партии и 9 обединения записва Централната изборна комисия (ЦИК) за 11 юли. Преди бяха 22 партии и 8 обединения.

Така да вземем за пример Вътрешна македонска революционна организация, което се състезава независимо на 4 април, в този момент влиза в новата коалиция „ Българските патриоти – Вътрешна македонска революционна организация, Воля и НФСБ ”. АБВ и Движение на непартийните претенденти, които преди също бяха соло играчи и реализираха слаби резултати, този път изобщо не се записаха, защото се причислиха към „ Българска социалистическа партия за България ”. „ Българска прогресивна линия ”, учредена от отделили се от Българска социалистическа партия някогашни депутати, която също се провали на вота, в този момент търси късмет в новосъздадената коалиция „ Ляв съюз за чиста и свята република ”. Към същия съюз, който стана прочут с помощта на присъединяване на някогашния министър председател Жан Виденов, се причисли и партията „ Възраждане на отечеството ” на забъркания в шпионски скандал Николай Малинов.

Иначе множеството партии и обединения, които участваха на 4 април, ще се състезават и в този момент. Тук влизат и останалите обединения, влезнали в предния парламент – ГЕРБ-СДС, „ ИТН ”, Движение за права и свободи, „ Демократична България ” и „ Изправи се! Мутри вън! ”.

На ръба

Част от обединенията бяха регистрирани, макар че не беше завършила инспекцията на подписите, които са събрали от симпатизиращи им жители. Изборният кодекс разрешава това. След завършването на инспекцията обаче може да се окаже, че годните подписи са незадоволителни и ЦИК да им отнеме регистрацията. Така се случи и преди последните избори с няколко обединения – да вземем за пример с Национална движение „Симеон Втори".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР