След необичайно топлия уикенд - времето рязко се влоши. На

...
След необичайно топлия уикенд - времето рязко се влоши. На
Коментари Харесай

Опасно време: Дървета паднаха в Бургас, джип удари жена във Враца

След извънредно топлия уикенд - времето внезапно се утежни. На места - рисково.

Ураганен вятър в Ямбол и Сливен събори дървета, аргументи вреди на покриви и коли. В Бургас дърво падна в двора на учебно заведение по време на часовете.

Жена пострада, ударена на пешеходна пътека в проливен дъжд във Враца.

Половин вековна туя, очевидно здрава, падна в двора на учебно заведение в центъра на Бургас. За шанс, учениците са били в клас.

" От силата и поривите напразно, може би имаше доста тежка корона, не мога да си изясни. Ако минаваха хора или деца, щеше да има действителна заплаха “, споделя Мара Георгиева - шеф, ОУ " Пейо Яворов ".

Огромен кипарис се пропука и част от него се стовари върху алея на автогара Запад. Друго дърво падна върху тото пункт. По знамение няма потърпевши.

" Тези мощни пориви напразно са рискови дори и за здрави дървета. Поривите сега надминават над 55-60 км/час. Сега е най-рисково в Морската градина, тъй като тя е най-близо до брега и там е най-силен вятърът, няма здания, които да пазят ", изясни Николай Иванов - механически началник на поддържащата компания.

Силният вятър събори и част от светофарна уредба на основно кръстовище. Рано сутринта, и краткотрайно блокира придвижването.

Лошото време аргументи пътен случай във Враца преди обед. На многолюден бул. джип удря жена, до момента в който пресича пешеходна пътека. Шофьорът – на 73 години – изясни, че е видял дамата в последния миг поради мощния дъжд и понижената видимост. Той звъни на 112 и оказва първа помощ.

Пострадалата е без съществени пострадвания.

Дъждът на северозапад мина в сняг още преди обед. Най-интензивни са преваляванията на прохода „ Петрохан “, там към този момент се образува снежна завивка.

Температурите обаче към момента са позитивни, по тази причина снегът не се задържа по пътното платно.

Районът е в режим на " зимно поддържане " и машините са в подготвеност. Осигурени са и нужните инертни материали, оповестиха пътните управляващи в района.

Утре снегът се чака да се реалокира към столицата, където през днешния ден също паднаха огромни количества дъжд.

Села в Ямболско бяха без ток поради неприятното време, а на този декор в Хасково има температурен връх – 21 градуса
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР