След най-ниската си дневна стойност за последните два месеца в

...
След най-ниската си дневна стойност за последните два месеца в
Коментари Харесай

Трейдинг идеи и анализи: Доларовият индекс пред сериозен тест, EUR/USD вече се намира в мечи пазар

След най-ниската си дневна стойност за последните два месеца в петък EUR/USD означи непретенциозно покачване в понеделник. Двойката се задържа над зоната 1,0770, само че не съумя да набере мощ и да се консолидира над 1,0800.
Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард не даде нова информация в понеделник. Тя акцентира смисъла на това централните банки да закрепят инфлационните упования, до момента в който се правят относителни ценови промени. Коментарите ѝ обаче не провокираха основна пазарна реакция.
Във вторник ще бъде оповестен окончателният прочит на PMI в бранша на услугите в еврозоната. Пазарните упования не плануват никакви проверки, тъй че обилни промени биха могли да се чакат върху еврото. Евростат ще оповести и показателя на цените на производител за юли, като годишният му индикатор се чака да бъде -7,6%, което е по-ниско от регистрираните през юни -3,4%.
В понеделник щатският $ означи едва оттегляне, защото сесията беше спокойна при затворени американски пазари. Във вторник ще бъдат оповестени данните за фабричните поръчки. Още по тематиката Финанси 28 авг 2023 Технически разбор U.S. Dollar Index DXY и EUR/USD: За доларовия показател възходящият тренд остава недокоснат, откакто предходната седмица отскочи от 200-дневната SMA след опит за пробив и връщане в мечи пазар. Тази или идната седмица се чака доста сериозен тест на равнището в зоната 104.44-104.69, което ще бъде и определящо за по-нататъшното придвижване на доларовия показател. Иван Цанев , анализатор Още Трейдинг Идеи, Анализи и Сигнали -->
Ако желаете да уважите моя труд - споделете или коментирайте публикацията! Търгувайте просто. Избягвайте комплицирани механически разбори. Винаги търгувайте с тренда! ***Този разбор има планиран темперамент и не е предложение за покупка и/или продажба на някой от упоменатите финансови принадлежности. Използваната информация е от широкодостъпни източници, а за основаването на графиките се употребява TradingView. 3E News не носи отговорност за неточности, грешки или пропуски в материали от сходен вид, нито за загуби, осъществени вследствие на използването или съобразяването с оповестените разбори.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР