След над два месеца прекъсване, в които работеха само отчасти,

...
След над два месеца прекъсване, в които работеха само отчасти,
Коментари Харесай

След над два месеца прекъсване: Отварят молове, кина, фитнеси и школи

След над два месеца спиране, в които работеха единствено частично, от понеделник всички в страната отварят, само че с понижено с два часа работно време. Търговските центрове ще отварят в 10 часа сутринта и ще би трябвало да са затворени в 21 часа, като до този час най-вероятно ще работят единствено кината, на които се позволява отваряне при 30% претовареност на седалките, написа.
Хипермаркетите в моловете, които и до момента бяха отворени, по принцип понижиха края на работното време на 21 часа още напролет м.г. Те обаче отварят още в 8 часа сутринта. Заведенията в моловете ще могат да работят единствено за доставки за у дома и на всички места в комерсиалните центрове е назначена спомагателна жива защита, както беше при предходното отваряне през юни м.г. Целта ѝ, от една страна, е да контролира потока влизащи в постройката, а от друга - да не разрешава на хората да сядат да се хранят на масите пред заведенията, макар че те по този начин или другояче ще останат оградени.
 Щабът предложи: Молове и фитнеси могат да отворят от февруари Щабът предложи: Молове и фитнеси могат да отворят от февруари
Магазините в огромните търговски центрове, фитнес залите, както и тези за танци могат да отворят порти при започване на февруари. Това преп...
Някои молове в столицата, само че не всички са планували избран предел на посетителите и на входа защитата ще раздава номера, които влизащите ще би трябвало да пазят до излизането си от постройката. Целта е да не се позволяват прекомерно доста гости. Отделно от това сред потоците влизащи и излизащи ще има разграничителна линия, а където е допустимо, ще се поставят бариери, разделящи коридорите на две по дължина, тъй че хората ще би трябвало да обикалят по протежението им, до момента в който стигнат до магазин от отсрещната страна. Другата оригиналност, която липсваше напролет предходната година, е, че към този момент е неразрешено малолетни лица да влизат в комерсиалните центрове, в случай че не са съпроводени от пълнолетни. По принцип детските кътове на всички места ще бъдат затворени. Много търговци, които пропуснаха коледно-новогодишното извършване на покупки, се канят да разгласят промоции за стоките от есенно-зимните сбирки, с цел да освободят място за пролетно-летните. На доста места се планува тези промоции да продължат единствено за стеснен период, примерно до 10 или 15 февруари.
Фитнесите и залите за спорт също се отварят, само че за тях се изисква да не позволяват гости над 50% от потенциала на залите. От 1 февруари се позволява и присъединяване в занятия на креативното, танцовото и музикалното изкуство, при потребление на 30% от потенциала на пространства и съблюдаване на физическа отдалеченост.
От 1 февруари в закрити публични места е наложително носенето на защитни маски за еднократна или многократна приложимост. До 30 април всички жители, които се намират в закрити публични места, в това число и в публичния превоз, би трябвало да носят защитна маска за лице. Същото условие важи и за откритите публични пространства, когато скупчването на хора не може да бъде избегнато. Това значи, че отпада опцията вместо маска да се употребяват шлемове или други средства, покриващи носа и устата. Изключение се позволява за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo визитите в последните са позволени, за спортуващите, за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари, конференции и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР