След над 25 години вярна служба Microsoft ще изтегли от

...
След над 25 години вярна служба Microsoft ще изтегли от
Коментари Харесай

Internet Explorer окончателно отива в историята

След над 25 години вярна работа Microsoft ще изтегли от пазара емблематичния си браузър Internet Explorer (IE) на 15 юни 2022 година и ще го заменят изцяло с нов браузър, който носи името Edge.

Остарелият уеб браузър се употребява все по-рядко от потребителите. Повечето от тях от дълго време минаха към Chrome на Гугъл (безспорният водач в последните години), Safari на Apple, Firefox, Opera или различен.

Дойде времето софтуерният колос публично ​да го прати в историята, което ще се случи през идващото лято.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
25 гoдини cлeд като беше пуснат в приложимост, именитият бра...

" Приложението за настолни компютри Internet Explorer 11 ще бъде изтеглено и към този момент няма да получава техническа поддръжка, считано от 15 юни 2022 година за избрани версии на Windows 10. Бъдещето на Internet Explorer за Windows 10 е в Microsoft Edge ", оповестяват от американската компания.

Microsoft Edge е по-бърз, по-сигурен и много по-модерен от своя предходник. Също по този начин ще разрешава съгласуемост с по-старите уеб страници и приложения, увериха от Microsoft.

Компанията приключи поддръжката на Internet Explorer 11 за уеб приложението на Microsoft Teams предходната година и възнамерява да прекъсне достъпа до услугите на Microsoft 365 по-късно тази година. Internet Explorer 11 към този момент няма да се поддържа за онлайн услуги на Microsoft като Office 365, OneDrive, Outlook и други на 17 август.

Kpaят нa Іntеrnеt Ехрlоrеr oт няколко години е на дневен ред, cлeд ĸaтo пoддpъжĸaтa нa вepcиитe 8, 9 и 10 бeшe cпpянa пpeз 2016 година, a гoдинa пo-paнo бeшe пpeдcтaвeн Місrоѕоft Еdgе. След стартирането на Edge, Microsoft показва Internet Explorer като " решение за съгласуемост ", а не като браузър и предизвиква предприятията да спрат да употребяват морално остарелия браузър.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР